Stipendije za studente - Usavršavajte znanje stranog jezika uz audio knjige
 

Usavršavajte znanje stranog jezika uz audio knjige

https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/10/audioknjige_.jpg

Za audio izdanja možete se opredeliti iz nekoliko razloga, želite da čitate knjige ali vam je mrsko da se gurate u gradskom prevozu sa knjigom u ruci, ne možete čitati tokom vožnje kolima, slobodno vreme ili trening provodite sa slušalicama u ušima, želite da usavršite strani jezik i obogatite svoj vokabular… Razlozi su brojni a koristi višestruke. Jedan od najboljih načina da obogatite vokabular, da proverite svoj napredak u učenju stranog jezika i usavršite znanje jeste upravo slušanjem audio knjiga.

Ukoliko želite da isprobate ove servise predstavljamo vam nekoliko adresa gde možete pronaći zanimljive i korisne naslove.

1. Openculture.com

Na ovoj adresi možete pronaći 630 besplatnih audio knjiga koje možete skinuti na svoj računar, pametni telefon ili MP3 player. Prvenstveno se radi o klasicima pa tako možete pronaći romane, poeziju, stručnu literaturu, dela autora kao što su Tven, Tolstoj, Hemingvej, Orvel, Niče, Džejn Ostin, Šekspir…

Izaberite svoje štivo na adresi: http://www.openculture.com/freeaudiobooks

Na ovom servisu možete pronaći i preko 700 besplatnih naslova u elektronskom formatu –http://www.openculture.com/free_ebooks i brojne druge sadržaje.

2. Audio Books For Free

Sajt Audio Books For Free (www.audiobooksforfree.com) nudi skoro dve hiljade knjiga mahom snimljenih ljudskim glasom. Knjige su podeljene po kategorijama i sačuvane u MP3 formatu. Za download je neophodna registracija, koja može da bude besplatna (dozvoljava preuzimanje u najlošijem audio kvalitetu) ili se plaća, kada su na raspolaganju različite kvalitativne opcije.

3. Librophile (http://www.librophile.com/)

Librophile nudi besplatne audio knjige za PC i mobilne telephone. Možete birati knjige prema jeziku i žanrovima. Ovaj servis vam nudi mogućnost da knjige slušate online ili da ih skinete na svoje uređaje.

4. Project Gutenberg (http://www.gutenberg.org/wiki/Main_Page)

Čuveni Project Gutemberg nudi vam veliki izbor audio knjiga, stoga ukoliko ste ljubitelj starih dobrih klasika ProjectGutemberg ima listu naslova na kojoj bi mnogi mogli da pozavide. Ovaj servis nudi preko 2.000 besplatnih naslova različitih žanrova.

Još neke korisne adrese:

Lit2Go (http://etc.usf.edu/lit2go/)

LearnOutLoud Free Audio (http://www.learnoutloud.com/Free-Audio-Video)

Books Should Be Free (http://www.loyalbooks.com/)

LibriVox (librivox.org)

Audiobooks (http://www.audiobooks.net/audiobooks_free.php)

Podiobooks (http://podiobooks.com/)

Free Classic Audio Books (http://www.freeclassicaudiobooks.com/)

Free Audio Books (http://www.free-audio-books.co.uk/)

AudioCloset (http://audiocloset.com/)

Saznaj kako možeš da dobiješ stipendiju za učenjenje stranih jezika klikom OVDE.

Pročitaj još korisnih saveta o učenju stranih jezika i otkrij jezičke zanimljivosti klikom na KORISNE TEKSTOVE.