Pripremni kurs za polaganje CPE ispita Beograd
 

PRIPREMA ZA POLAGANJE CPE ISPITA

Certificate of Proficiency in English
https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/12/CPE-1.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/12/CPE-2.png

Pripremni kurs za polaganje CPE ispita omogućava vam da spremite i položite ovaj ispit i na taj način dobijete potvrdu o svom nivou znanja koja se traži na većini univerziteta engleskog govornog područja, u svetskim kompanijama (pri prijavljivanju za posao i praksu) ili pri konkurisanju za neke od stipendija.

Nastava se održava ONLINE, uživo u VIRTUELNOJ UČIONICI, u ultra malim mentorskim grupama sa 3 – 6 polaznika. 

Sve što je potrebno za pohađanje ONLINE Pripremnog kursa za polaganje CPE ispita jeste računar (ili bilo koji smart uređaj) i pristup internetu!

Ukoliko želite ovaj pripremni kurs možete da pohađate i u vidu ONLINE INDIVIDUALNE nastave. Za više informacija kliknite OVDE.

Cambridge English: Proficiency ili CPE (Certificate of Proficiency in English) je najviši nivo Kembridž ispita engleskog jezika. Na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku C2. Na ovom nivou polaznici se približavaju standardnom engleskom jeziku, koji je blizak jeziku obrazovanog izvornog govornika.

Namenjen je onima koji koriste engleski u profesionalne i akademske svrhe. CPE je sertifikat koji priznaju skoro svi univerziteti i koledži širom sveta, kao dokaz o nivou znanja potrebnom za pohađanje kurseva visokog obrazovanja ili postdiplomskih studija. Gotovo svi poslodavci u svetu takođe priznaju ovaj sertifikat, s obzirom na to da je reč o najvišem mogućem nivou poznavanja engleskog jezika.

Ovaj ispit je najviši u rangu za strance. Kandidat koji poseduje ovu diplomu je po jezičkoj kompetenciji blizu obrazovanom govorniku kome je engleski jezik maternji i u stanju je da koristi jezik na raznolike, kulturno prihvatljive načine. Kandidat koji poseduje ovu diplomu svoje napredovanje u jeziku više ne zasniva na proširivanju znanja iz gramatike, već na tananom usvajanju razlika u stilu izražavanja. Svojim znanjem jezika je u stanju da prati štampu i druge medije, kao i kulturne događaje kao što su pozorište, film i književnost.

Diploma ovog ispita je priznata od većine britanskih univerziteta kao odgovarajući nivo znanja radi nastavka školovanja na engleskom jeziku. Širom sveta CPE diplomu priznaju u trgovini i industriji kao pokazatelj veoma visoke jezičke kompetencije.

Mladi, ali iskusni diplomirani i master profesori stranih jezika.
Rad u malim grupama sa posebnom pažnjom na svakog polaznika.
Nastava na Pripremnim kursevima se održava vikendom.
Svaki od pripremnih kurseva sadrži i simulaciju polaganja ispita.

NASTAVNI PLAN

Prilikom prijave za ONLINE pripremni kurs obavezna je izrada ulaznog testa na osnovu koga se utvrđuje postojeće predznanje. Na kursu će se temeljno provežbavati sve one jezičke kompetencije koje se testiraju na samom CPE ispitu, a to su čitanje, slušanje, upotreba engleskog jezika, govor i pisanje.

Udžbenik po kome će se vršiti priprema je specijalno namenjen pripremi za polaganje ovog ispita. Sem osnovnog udžbenika koristiće se i dodatni didaktički materijali za ponavljanje i utvrđivanje vokabulara i gramatike primerenih ovom nivou znanja, a u skladu sa potrebama polaznika kursa.

Nastava se održava ONLINE, uživo u VIRTUELNOJ UČIONICI, u ultra malim mentorskim grupama sa 3 – 6 polaznika, jednom nedeljno (vikendom, subotom ili nedeljom) u trajanju od 150 minuta.

https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/12/CPE-3.png

„Zadovoljan sam Centrom EQUILIBRIO u svakom smislu, od odličnih i temeljnih predavača, kvalitetne nastave, do ljubaznog i predusretljivog sekretarijata. Upisao sam dvosemestralnu pripremu, sada sam na polovini i mogu reći da sam u odnosu na početak kursa neuporedivo bolji na svim poljima. Što se mene tiče, ništa ne bih menjao, ali je lepo to što ste otvoreni za sugestije. Samo napred!”

Aleksandar Juhas

„Ja sam student IV godine Ekonomskog fakulteta i želim da do kraja studija dobijem jedan međunarodno priznati sertifikat koji će mi, nadam se, otvoriti vrata brojnih kompanija. Nikada ranije nisam testirala svoj engleski, pa samim tim nisam znala za koji međunarodni ispit želim da se pripremam. Uz pomoć savetnika za upis, došla sam do rešenja za koje smatram da je za mene najbolje i veliko hvala na tome. Profesorki hvala na uloženom trudu i radu da od nas dobije ono što nismo ni znali da možemo.”

Sandra Joksimović

„Iako sam bila skeptična i mislila da sama mogu da spremim CPE ispit, tek kada sam krenula na pripremnu nastavu, shvatila sam koliko je bitna uloga profesora, naročito u pripremi ovako zahtevne tematike. Profesor je veoma zahtevan, što meni odgovara, i, pored odličnog britanskog izgovora i opšteg znanja engleskog jezika, ima sposobnost da sa lakoćom prenosi i najkomplikovanije jedinice. Mislim da sam u pravim rukama i da ću postići željene rezultate.”

Svetlana Radeka

„EQUILIBRIO je jedno izuzetno iskustvo od samog početka. Lepo je znati da neko profesionalno i kranje odgovorno posluje u našoj zemlji. Konsultacije sa predavačem i savetnikom za upis još pre starta nastave dale su mi detaljan uvid u sam CPE ispit i njegovu ozbiljnost, te sam bila spremna za ovako sistematičan i ozbiljan pristup. Sve pohvale, naročito profesoru!”

Marija Jakovljević

„Moram da priznam da sam mnogo škola promenila pre vas, a da sam tek u EQUILIBRIO-u dobila ono što sam oduvek tražila: stručnost, otvorenost za pomoć, savet i sugestiju, posvećenost i osećaj da si ti, baš kao i tvoji rezultati, profesoru veoma važni. Mislim da sam mnogo napredovala u odnosu na početak kursa i da ću na narednoj simulaciji testa već imati željeni rezultat. Hvala na lepom iskustvu!”

Ivana Arsova

POLAGANJE ISPITA

CPE (Certificate of Proficiency in English) je međunarodno priznat ispit engleskog jezika koji je u našoj zemlji moguće polagati u Beogradu (British Council, Kalemegdan Business Center – Bulevar vojvode Bojovića 6-8), Novom Sadu, Nišu, Somboru, Subotici, Kragujevcu i Čačku. Ispit se održava nekoliko puta godišnje, a diploma koju stičete nakon položenog ispita je trajno validna i možete je iskoristiti prilikom prijave za stipendije, studije u inostranstvu, konkursa za posao i sl. u velikom broju zemalja i institucija.

Ispit se sastoji iz 4 dela i to:

Čitanje i upotreba engleskog jezika traje 90 minuta. Tekstovi variraju po dužini i proveravaju sposobnost kandidata da razume napisani tekst na raznim nivoima – reči, fraze, rečenice, paragrafe kao i tekst u celini. Takođe se testira poznavanje gramatike i vokabulara.

Pisanje traje 90 minuta. Jedan zadatak je obavezan, a drugi se bira od četiri ponuđena. Ovde se proverava sposobnost kandidata da piše specijalizovane tipove tekstova sa raznolikim funkcionalnim osnovama.

Razumevanje traje oko 40 minuta i od kandidata se očekuje da može da razume govorni jezik, da proširi informacije iz teksta i da razume stavove i mišljenja govornika.

Usmeni deo traje oko 16 minuta tokom kojih se procenjuje sposobnost kandidata da se služi govornim jezikom i da koristi lepezu funkcija u raznolikim zadacima.

Testovi stižu iz Kembridža zapečaćeni i nakon ispita se šalju komisiji nazad na analizu. Rezultati ispita stižu oko 6 nedelja nakon polaganja ispita. Prolazne ocene su A, B i C pri čemu je A najviša, a C najniža. Cena ispita je određena od strane Britanskog Saveta i plaća se u valuti koju oni naznače.

Početak nastave je u oktobru 2022. godine. ONLINE Pripremni kurs za polaganje CPE ispita traje 4 meseca, tempo rada je 1 x  nedeljno po 150 minuta. Nastava se održava ONLINE, uživo putem Skype-a, vikendom (subotom ili nedeljom), ali postoje termini i tokom nedelje (info kod savetnika za upis na 060 33 73 596).

Opšte informacije o ONLINE CPE pripremnom kursu:

početak nastave – u oktobru 2022. godine
ukupni fond kursa – 50 školskih časova
trajanje kursa – 4 meseca
tempo rada – 1 x nedeljno po 150 minuta
nastava se održava uglavnom vikendom (subotom ili nedeljom), ali postoje termini i tokom nedelje (o čemu se možete informisati kod savetnika za upis na telefon 060 33 73 596)

EQUILIBRIO – Obrazovni sistem je spremio za vas specijalne akcijske cene tokom jeseni 2022.

Vrsta ispita: Predznanje na nivou: Nastavni fond: Trajanje kursa Redovna cena: Akcijska cena:
CPE C1 ili C2 50 šk. časova 4 meseca 299 € 249 €
Vrsta ispita: CPE
Predznanje na nivou: C1 ili C2
Nastavni fond: 50 šk. časova
Trajanje kursa 4 meseca
Redovna cena: 299 €
Akcijska cena: 249 €

U cenu ONLINE CPE pripremnog kursa je uključeno:

upis na ONLINE pripremni kurs za CPE ispit
polaganje ulaznog testa radi preciznog utvrđivanja prethodnog nivoa znanja*
pohađanje ONLINE pripremnog kursa
redovne konsultacije sa profesorima-mentorima
polaganje kontrolnih ispita i ispita simulacije polaganja ispita (pismenih i usmenih)
mentorsko praćenje polaznika
personalizovani pristup svakom polazniku

* Pre početka nastave, za polaznike koji već imaju predznanje, organizuje se ulazno testiranje – pismeno i usmeno. Testiranje može da se održi u nekom od naših nastavnih centara ili online, u zavisnosti od želja i mogućnosti polaznika. Na osnovu rezultata ulaznog testa, utvrđuje se nivo znanja polaznika. Zakazuje se putem telefona ili lično u Sekretarijatu Centra. 

** Osnovni udžbenik sa primerima i modelima ispita nije uračunat u cenu

Prilikom prijave na CPE pripremni kurs obavezna je izrada ulaznog testa na osnovu koga se utvrđuje postojeće predznanje.

Procenat uspešnosti naših polaznika pri polaganju CPE
(Certificate of Proficiency in English) ispita: 100%

EQUILIBRIO METOD: BRZO, URAVNOTEŽENO, TRAJNO!

GRUPNA NASTAVA PO MERI SVAKOG POJEDINCA!

Iskoristite sve prednosti rada u grupi, uz individualni pristup u nastavi, usklađen sa Vašim potrebama:

✔  kroz razgovor i diskutovanje sa ostalim polaznicima, sve teme na času će postati realnije, bliže i stavljene u kontekst

✔ slušaćete druge polaznike, uočavati njihove greške i ispravljati iste u svom izlaganju, a one korisne izraze i nove konstrukcije koje čujete ćete i sami primenjivati, odmah i sad

✔ učestvovaćete u igricama, kvizovima i takmičenjima, kroz koje ćete vežbati i koristiti sve one reči, izraze i gramatička pravila koja učite tokom nastave

✔radićete u grupi, ali ćete imati mentorsku nastavu kroz pažljivo praćenje profesora koji Vam prilagođava aktivnosti i prati rad svakog pojedinca u grupi

Pročitajte najčešća pitanja polaznika pripremnih kurseva klikom OVDE.

Za prijavu i dodatne informacije možete kontaktirati našeg savetnika za upis na 060 33 73 596 (10 – 17h).

Na ovaj kurs mozete se prijaviti i popunjavanjem online formulara:
https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/12/Upis-u-toku-devojka.png

Prijava:

    Popunjavanje formulara zaštićeno je SSL enkripcijom.

    *Klikom na dugme Pošalji, dajem saglasnost da me predstavnik EQUILIBRIO - Obrazovnog sistema može lično kontaktirati u vezi sa prijavom na ovaj kurs. (putem telefona ili i-mejla)

    U narednom video spotu, možete se upoznati sa načinom na koji se izvodi nastava: