Pripremni kurs za polaganje TOEFL ispita Beograd
 

PRIPREMA ZA POLAGANJE TOEFL ISPITA

Test of English as a Foreign Language
https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/12/TOEFL-1.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

TOEFL ispit je međunarodno priznati ispit, validan dve godine nakon polaganja. Služi kao dokaz vladanja engleskim jezikom prilikom apliciranja za inostrane stipendije, brojne studijske programe, seminare ili konferencije, ali i prilikom konkurisanja za iseljeničku vizu.

Nastava se održava ONLINE, uživo u VIRTUELNOJ UČIONICI, u ultra malim mentorskim grupama sa 3 – 6 polaznika. 

Sve što je potrebno za pohađanje ONLINE Pripremnog kursa za polaganje TOEFL ispita jeste računar (ili bilo koji smart uređaj) i pristup internetu!

Ukoliko želite ovaj pripremni kurs možete da pohađate i u vidu ONLINE INDIVIDUALNE nastave. Za više informacija kliknite OVDE.

TOEFL (Test of English as a Foreign Language)  je američki ispit iz engleskog jezika kojim se proverava nivo znanja engleskog jezika onih govornika kojima engleski nije maternji jezik. Polaganje ovog ispita neophodan je preduslov za upis na većinu, kako američkih koledža i univerziteta, tako i evropskih, a takođe i mnogi inostrani programi za davanje stipendija podrazumevaju položen TOEFL ispit. Ovo je, dakle, ispit koji testira sposobnost kandidata da prati nastavu i učestvuje u svim aspektima studentskog života na engleskom jeziku. Fakulteti sami određuju minimalni neophodan broj bodova na TOEFL testu potreban za upis, a prosečan broj bodova koji se traži podrazumeva prilično visok nivo znanja engleskog jezika i ujednačeno vladanje svim jezičkim veštinama. TOEFL sertifikat validan je dve godine od trenutka njegovog izdavanja. Za dodatne informacije o tome kako ovaj ispit izgleda, kliknite ovde

Mladi, ali iskusni diplomirani i master profesori stranih jezika.
Rad u malim grupama sa posebnom pažnjom na svakog polaznika.
Nastava na Pripremnim kursevima se održava vikendom.
Svaki od pripremnih kurseva sadrži i simulaciju polaganja ispita.

NASTAVNI PLAN

Pre početka ONLINE kursa obavezna je izrada ulaznog testa na osnovu koga se utvrđuje postojeće predznanje i na koju od 4 kompetencije treba staviti akcenat, s obzirom na to da TOEFL ima različite varijetete namene. Udžbenik po kome će se vršiti priprema je specijalno namenjen pripremi za polaganje TOEFL-a putem Interneta, što i jeste način polaganja koji je moguć u našoj zemlji. Sem osnovnog udžbenika koristiće se i dodatni didaktički materijali za ponavljanje i utvrđivanje vokabulara i gramatike primerenih ovom nivou znanja, a u skladu sa potrebama polaznika kursa. Nastava se održava ONLINE, uživo u VIRTUELNOJ UČIONICI, u ultra malim mentorskim grupama sa 3 – 6 polaznika, jednom nedeljno (vikendom, subotom ili nedeljom) u trajanju od 150 minuta.

https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/12/Pripremni-kursevi-header.png

„Za pripremni kurs za polaganje TOEFL ispita Centra EQUILIBRIO saznala sam od profesora sa fakulteta. Kako planiram da nastavim studije u Americi uslovljena sam položenim TOEFL ispitom, sa prilično visokim brojem bodova, tačnije 100/120. Po preporuci sam se upisala na petomesečni kurs pripreme u ovoj školi i malo je reći da sam prezadovoljna. U grupi nas je petoro i svi zajedno odlično napredujemo. Sigurna sam da ću ostvariti željeni rezultat! 🙂”

Marina Stojanović

„Prošle godine sam zakasnio za prijavu na ERASMUS stipendiju, pa sam ove godine na vreme počeo sa pripremom neophodne dokumentacije. Pošto svoj nivo znanja engleskog jezika moram da dokumentujem tj. dokažem, upisao sam se na pripremni kurs Centra EQUILIBRIO, gde pripremu za polaganje TOEFL ispita uspešno privodim kraju. Na poslednjem probnom testu sam ispunio sva svoja očekivanja i zaista sam veoma zadovoljan količinom znanja i veština koje mi je ovaj kurs pružio, a naročito profesorkom koja je izuzetan profesionalac i veoma je posvećena svakom od nas.”

Goran Iković

„Moram da priznam da sam na samom početku prirema bila veoma skeptična. Iako sam od savetnika za upis škole EQUILIBRIO dobila informacije o specifičnosti TOEFL ispita, sam test zaista nisam ovako zamišljala. Trebalo mi je vremena da se naviknem na formu testa, ali zahvaljujući bezuslovnoj podršci od strane profesora, svaku „poteškoću“ počela sam da doživljavam kao pravi izazov. Trenutno sam na trećini kursa i zaista sam mnogo sigurnija u sebe i svoje znanje. Sledeće nedelje ćemo imati prvi probni testi zaista se nadam zadovoljavajućim rezultatima.”

Marijana Kvrgić

„Kao verni dvogodišnji polaznik kurseva španskog jezika centra EQUILIBRIO, a nakon odluke o upisu doktorskih studija u Majamiju, sa opštih kurseva španskog prebacila sam se na pripremnu nastavu za polaganje TOEFL ispita. Iskreno, oduvek preporučujem školu EQUILIBRIO kao njihova zadovoljna učenica, te sam i od pripremnog kursa očekivala samo najbolje. U ishod ispita uopšte ne sumnjam, jer je profesor koji nas vodi kroz proces pripreme specijalizovan za tu vrstu obuke, a nastava zahteva od nas konstantan rad i izuzetnu posvećenost. Tople preporuke!”

Jelena Srećković

„Pripremni kurs za polaganje TOEFL ispita je veoma zahtevan. Pored specifične forme testa, trebalo mi je vremena da prihvatim da na usmenom testiranju nema ispitivača, već se snimamo preko mikrofona i slušalica – nešto sa čime nije bilo prilike da se do sada susretnem. Upravo je na tim specifičnostima fokus tokom kursa. Ono što bih veoma pohvalila jeste individualni pristup koji profesorka primenjuje u radu sa svima nama, a na šta nisam naišla u drugim školama koje sam pohađala. Meni je, na primer, reading problematičan, jer su tekstovi veoma akademski i specifični, te je u mom slučaju veća pažnja posvećena usavršavanju ove veštine, sasvim suprotno od drugih polaznika u grupi, kojima mahom ne ide writing, te njih profesorka usmerava ka usavršavanju te veštine. Zadovoljna sam kursom i rado ću ga preporučiti!”

Anja Mladenović

„Nakon neprijatnog iskustva u jednom beogradskom centru za strane jezike, u kome sam se pripremala za polaganje TOEFL ispita, dobila zeleno svetlo da izađem na polaganje, a potom položila ispit sa nedovoljnim brojem bodova za upis na studije u inostranstvu (samo polaganje se dodatno plaća!), na preporuku koleginice sa fakulteta, svoje poverenje poklonila sam centru EQUILIRIO. Jednom rečju, PREZADOVOLJNA SAM svakim segmentom kursa: profesorom, nastavom, organizacijom… Sve je podignuto na najviši mogući nivo. Na probnom testu koji smo radili imala sam više poena nego što sam očekivala, a polaganje mi je tek za mesec i po. Sigurna sam da ću ostvariti svoj cilj i da ću vam sledeći put pisati iz Amerike! Hvala timu škole EQUILIBRIO 🙂”

Dijana Tikvarovski

„Pretpostavljam da će se moj komentar razlikovati od ostalih utisaka, jer mene centar EQUILIBRIO nije oduševio – razlog je što se od ove ustanove ništa drugo ni ne očekuje, samo kvalitet, standard i profesionalizam. Nakon jednomesečnog kursa nemačkog u Minhenu, u partnerskoj školi centra EQUILIBRIO, potom i opštih kurseva italijanskog, logičan sled nakon odluke o preseljenju u Ameriku, jeste i upis na pripremni kurs za polaganje TOEFL ispita. Reći ću samo da se ovde osećam kao kod svoje kuće, zbog vremena provedenog ovde, a vi sami prosudite šta to znači.”

Luka Orlović

„Pohađala sam ubrzani kurs pripreme za TOEFL u centru EQUILIBRIO i prezadovoljna sam pripremom. Na ispitu sam osvojila čak 96 poena, iako mi je za aplikaciju za master studije u Americi bilo neophodno 78. Kurs je dobro koncipiran, organizacija je na viskokom nivou, profesorka stručna, otvorena za saradnju, ali i zahtevna – baš ono što nam je potrebno kako bismo se dobro pripremili. Srećno i vama! 🙂”

Mirjana Antonijević

„Kurs pripreme za TOEFL je, moram da priznam, zahtevniji nego što sam očekivala. Na ulaznom testiranju sam bila C1/1, te sam mislila da za mene nema zime. Ipak, sam test je veoma zahtevan, akademski je i zahteva od vas maksimalnu pažnju, koncentraciju i posvećenost. Ono što je fenomenalno to je što profesor na ovom kursu nije tu da vam ispredaje gradivo (podrazumeva se da već imate dovoljno znanja za ovakav ispit), već ulazi u ulogu mentora koji vas vodi kroz čitav jedan proces usvajanja, kako profesorka kaže, TOEFL veština. Uvek ću se rado vraćati svojoj profesorki i školi EQUILIBRIO, a za 3 nedelje vam javljam rezultate!”

Sanja Milanov

„Zdravo svima! Prvo, hvala centru EQUILIBRIO i profesorki na predusretljivosti, profesionalnosti i posvećenosti – sve to, pored mog uloženog truda i rada, naravno, rezultiralo je uspešno položenim TOEFL ispitom (91/120). Drugo, želim svima da poručim da je koncentracija na ovom ispitu od presudnog značaja. Osim što se od vas očekuje dobro znanje engleskog jezika, veliku ulogu igra i logičko zaključivanje, povezivanje itd. I za kraj, ako nekome treba da poklonite poverenje kada je priprema za TOEFL u pitanju, onda je to centar EQUILIBRIO (to je i meni rečeno pre upisa na kurs). Srećno!!!”

Vukica Smiljković

„Ja nemam konkretan cilj, osim da svoj CV obogatim međunarodno priznatom diplomom iz engleskog – jasno je da engleski jezik više nije strani jezik. Sam kurs, kao i način rada, na izuzetnom su nivou. Profesorka Marija podstiče svakoga od nas na maksimalan učinak. Predusretljiva je i od velikog značaja je to što iz nedelje u nedelju „meri“ naš napredak – u svakom trenutku znam „gde se nalazim“ kada su moj nivo znanja i spremnost za polaganje u pitanju.”

Milica Prlainović

POLAGANJE ISPITA

Budući da TOEFL ispit utvrđuje na kom nivou možete da razumete govor, pisani tekst, da govorite i da pišete na engleskom jeziku, i sam test obuhvata sve te celine:

  • čitanje, slušanje, a zatim izgovaranje odgovora na pitanje
  • slušanje, a potom odgovaranje na pitanje
  • čitanje, slušanje, a zatim pisanje odgovora na pitanje
Vrsta aktivnosti Opis Trajanje
Čitanje 3 do 4 pasusa, svaki pasus zahteva
odgovaranje na 10 pitanja
54 – 72
minuta
Slušanje 3 do 4 predavanja, posle svakog predavanja
odgovaranje na 6 pitanja
2 do 3 razgovora, posle svakog razgovora
odgovaranje na 5 pitanja
41 – 57 minuta
Odmor 10 minuta
Govor 1 nezavisan i 3 integrisana zadatka 17 minuta
Pisanje 1 nezavisni i 1 integrisani zadatak 50 minuta
https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/12/TOEFL-4.png

IZGLED I
REZULTATI ISPITA

IZGLED ISPITA

Ceo ispit traje oko 3 sata i u našoj zemlji ga je moguće polagati jedino putem kompjutera (IBT – internet based test). To je nova generacija TOEFL testa uvedena 2005. godine u SAD-u, a 2006. u Srbiji. Kako taj novi test uključuje i govorni deo, kandidati će morati da koriste slušalice i mikrofon. Odgovori se digitalnim putem snimaju, a potom šalju u centralu gde se ocenjuju. U našoj zemlji ispit je moguće polagati u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Subotici. U Beogradu se ispit polaže u prostorijama Međunarodnog akademskog centra. Termini polaganja ispita se mogu pronaći na sajtu www.toefl.org (na ovom sajtu se i vrši prijavljivanje za polaganje ispita) kao i www.iacbg.org, a u proseku se organizuju svake ili svake druge nedelje (obično petkom ili subotom) i poželjno je prijaviti se putem sajta bar 2 meseca ranije da biste sigurno obezbedili sebi mesto. Cena ispita je $200.

REZULTATI ISPITA

Ocenjivanje TOEFL testa je objektivno i nepristrasno i vrše ga ovlašćeni stručnjaci. Kandidati će rezultate moći da vide putem interneta 13 dana posle polaganja ispita, a kopije rezultata će primati i putem pošte. Koledži i univerziteti će takođe rezultate moći da vide putem interneta, ali će ih primati i na dosadašnji način. Ne dobijate ocenu da li ste ispit položili ili niste. Svaki univerzitet ili koledž individualno određuje koliki broj bodova je potreban za upis. Dok će većina univerziteta zahtevati između 53 i 80 poena, za studiranje na nekim bićete primljeni i sa manje od 45 poena, a na nekim ćete morati da imate više od 100. Primera radi, da biste mogli da studirate na Arizona State University, potrebno je 83 poena, za univerzitet u Ženevi (Université de Genève) 92 poena, a da biste studirali pravo na Berkliju, 100 poena. Zbog toga je neophodno da se na vreme informišete o potrebnom broju bodova za upis na željeni fakultet kako biste na vreme počeli da se pripremate i da radite na poboljšanju svojih jezičkih veština. Na ispitu je moguće osvojiti od 0 do 120 poena, s tim da svaki deo (čitanje, slušanje, govor i pisanje) donosi od 0 do 30 poena. Kod pisanja i govornog dela moguće je osvojiti od 0 do 5 poena, a potom se taj broj konvertuje da se izrazi učinak od 0 do 30 poena.

Rezultati TOEFL ispita važe 2 godine budući da se vremenom menja nivo znanja jezika.

Početak nastave je u februaru 2023. godine. ONLINE Pripremni kurs za polaganje TOEFL ispita traje 2,5 meseca, tempo rada je 1 x  nedeljno po 150 minuta. Nastava se održava ONLINE, uživo putem Skype-a, uglavnom vikendom (subotom ili nedeljom), ali postoje termini i tokom nedelje (info kod savetnika za upis na 060 33 73 596).

Opšte informacije o ONLINE TOEFL pripremnom kursu:

početak nastave – u februaru 2023.
ukupni fond kursa – 32 školska časa
trajanje kursa – 2,5 meseca
tempo rada – 1 x nedeljno po 150 minuta
nastava se održava uglavnom vikendom (subotom ili nedeljom), ali postoje termini i tokom nedelje (o čemu se možete informisati kod savetnika za upis na telefon 060 33 73 596)
nastava se održava ONLINE, uživo u VIRTUELNOJ UČIONICI
Vrsta ispita: Predznanje na nivou: Nastavni fond: Trajanje kursa: Redovna cena:
TOEFL B2, C1 32 šk. časova 2,5 meseca 249 €
Vrsta ispita: TOEFL
Predznanje na nivou: B2, C1
Nastavni fond: 32 šk. časova
Trajanje kursa 2,5 meseca
Redovna cena: 249 €
Akcijska cena: 199 €

U cenu ONLINE TOEFL pripremnog kursa je uključeno:

upis na pripremni kurs za TOEFL ispit
polaganje ulaznog testa radi preciznog utvrđivanja prethodnog nivoa znanja*
pohađanje pripremnog kursa
redovne konsultacije sa profesorima-mentorima
polaganje kontrolnih ispita i ispita simulacije polaganja ispita (pismenih i usmenih)
mentorsko praćenje polaznika
personalizovani pristup svakom polazniku

* Pre početka nastave, za polaznike koji već imaju predznanje, organizuje se ulazno testiranje – pismeno i usmeno. Testiranje može da se održi u nekom od naših nastavnih centara ili online, u zavisnosti od želja i mogućnosti polaznika. Na osnovu rezultata ulaznog testa, utvrđuje se nivo znanja polaznika. Zakazuje se putem telefona ili lično u Sekretarijatu Centra. 

** Osnovni udžbenik sa primerima i modelima ispita nije uračunat u cenu

Prilikom prijave na TOEFL pripremni kurs obavezna je izrada ulaznog testa na osnovu koga se utvrđuje postojeće predznanje.

Procenat uspešnosti naših polaznika pri polaganju TOEFL (Test of English as a Foreign Language) ispita: 100%

EQUILIBRIO METOD: BRZO, URAVNOTEŽENO, TRAJNO!

GRUPNA NASTAVA PO MERI SVAKOG POJEDINCA!

Iskoristite sve prednosti rada u grupi, uz individualni pristup u nastavi, usklađen sa Vašim potrebama:

✔  kroz razgovor i diskutovanje sa ostalim polaznicima, sve teme na času će postati realnije, bliže i stavljene u kontekst

✔ slušaćete druge polaznike, uočavati njihove greške i ispravljati iste u svom izlaganju, a one korisne izraze i nove konstrukcije koje čujete ćete i sami primenjivati, odmah i sad

✔ učestvovaćete u igricama, kvizovima i takmičenjima, kroz koje ćete vežbati i koristiti sve one reči, izraze i gramatička pravila koja učite tokom nastave

✔radićete u grupi, ali ćete imati mentorsku nastavu kroz pažljivo praćenje profesora koji Vam prilagođava aktivnosti i prati rad svakog pojedinca u grupi

Pročitajte najčešća pitanja polaznika pripremnih kurseva klikom OVDE.

Za prijavu i dodatne informacije možete kontaktirati našeg savetnika za upis na 060 33 73 596 (10 – 17h).

Na ovaj kurs mozete se prijaviti i popunjavanjem online formulara:
https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/12/TOEFL-5.png

Prijava:

    Popunjavanje formulara zaštićeno je SSL enkripcijom.

    *Klikom na dugme Pošalji, dajem saglasnost da me predstavnik EQUILIBRIO - Obrazovnog sistema može lično kontaktirati u vezi sa prijavom na ovaj kurs. (putem telefona ili i-mejla)

    U narednom video spotu, možete se upoznati sa načinom na koji se izvodi nastava: