Pripremni kurs za polaganje IELTS ispita Beograd
 

PRIPREMA ZA POLAGANJE IELTS ISPITA

International English Language Testing System
https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/12/IELTS-1.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

IELTS ispit je međunarodno priznati ispit, validan dve godine nakon polaganja istog. Služi kao dokaz vladanja engleskim jezikom prilikom apliciranja za inostrane stipendije, brojne studijske programe, seminare ili konferencije, ali i prilikom konkurisanja za iseljeničku vizu.

Nastava Pripremnog kursa za polaganje IELTS ispita se održava ONLINE, uživo u VIRTUELNOJ UČIONICI, u ultra malim mentorskim grupama sa 3 – 6 polaznika. 

Sve što je potrebno za pohađanje IELTS Pripremnog kursa za polaganje IELTS ispita jeste računar (ili bilo koji smart uređaj) i pristup internetu!

Ukoliko želite ovaj pripremni kurs možete da pohađate i u vidu ONLINE INDIVIDUALNE nastave. Za više informacija kliknite OVDE.

IELTS (International English Language Testing System) ispit osmišljen je tako da omogući procenu jezičkih sposobnosti kandidata koji žele da studiraju ili rade u sredinama u kojima je engleski jezik jezik zvanične komunikacije. Test je zajednički projekat Cambridge ESOL, Britanskog saveta i IDP Education Australia: IELTS Australia, i jedini je test znanja engleskog jezika koji priznaju imigracione službe svih zemalja koje uslovljavaju useljenje potvrdom o znanju engleskog jezika. Dizajniran je u skladu sa najvišim međunarodnim standardima procene znanja engleskog jezika i testira sve četiri jezičke veštine: razumevanje odslušanog teksta (Listening), rezumevanje pročitanog teksta (Reading), pisano izražavanje (Writing), usmeno izražavanje (Speaking). Univerziteti i poslodavci širom Evrope, uključujući i Veliku Britaniju, Australiju, Novi Zeland, Kanadu i SAD, priznaju IELTS kao dokaz o stepenu poznavanja engleskog jezika. Test je prihvaćen i od strane različitih profesionalnih tela, imigracionih službi i drugih vladinih agencija. IELTS sertifikat validan je dve godine od trenutka njegovog izdavanja.

Mladi, ali iskusni diplomirani i master profesori stranih jezika.
Rad u malim grupama sa posebnom pažnjom na svakog polaznika.
Nastava na Pripremnim kursevima se održava vikendom.
Svaki od pripremnih kurseva sadrži i simulaciju polaganja ispita.

NASTAVNI PLAN

Prilikom prijave za ovaj ONLINE pripremni kurs obavezna je izrada ulaznog testa na osnovu koga se utvrdjuje postojeće predznanje. Na kursu će se temeljno provežbavati sve one jezičke kompetencije koje se testiraju na samom IELTS ispitu, a to su čitanje, slušanje, govor i pisanje. Udžbenik po kome će se vršiti priprema je specijalno namenjen pripremi za polaganje ovog ispita. Sem osnovnog udžbenika koristiće se i dodatni didaktički materijali za ponavljanje i utvrđivanje vokabulara i gramatike primerenih ovom nivou znanja, a u skladu sa potrebama polaznika kursa. Nastava se održava ONLINE, uživo u VIRTUELNOJ UČIONICI, u malim, mentorskim grupama sa 3 do 6 polaznika,  jednom nedeljno (vikendom, subotom ili nedeljom) u trajanju od 150 minuta.

https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/12/IELTS-3.png

„Planiram sa suprugom i decom da se preselim u Australiju, te mi je položen IELTS ispit preduslov za dobijanje iseljeničke vize. Već mesec i po dana pohađam pripremni kurs za polaganje IELTS ispita u Centru EQUILIBRIO i zadovoljan sam načinom na koji se sve to odvija. Cilj mi je ocena 6,5/9. Profesorka je izuzetno posvećena svima nama i u svakom trenutku imamo povratnu informaciju koliko smo blizu ili daleko od cilja, što nam veoma znači. Za sada znam da mogu da očekujem ocenu 6 – na korak sam do cilja! Hvala celom timu EQUILIBRIO-a!”

Milenko Ilić

„Na pripremni kurs za polaganje IELTS ispita krenuo sam nakon što sam završio C1/1 u centru EQUILIBRIO. Dvoumio sam se da li da krenem uopšte na pripremu, obzirom da imam visok nivo znanja. Na preporuku savetnika za upis rešio sam da se upišem i tek sada shvatam da bih mnogo pogrešio da sam odlučio suprotno. Koliko god da dobro vladate jezikom, neophodna vam je bar minimalna dvoipomesečna priprema kako biste se upoznali sa samom formom testa, koja je veoma zahtevna i ne podrazumeva od vas samo poznavanje jezika, već i druge veštine koje se uvežbavaju i stiču upravo na ovom kursu. Ostalo je još dva časa do polaganja, osećam se spremnim, a procena profesora jeste da ću premašiti ocenu 7, što je meni više od onoga što mi univerzitet u Milanu tražI za master studije! Preporučujem EQUILIBRIO svima koji žele konkretne rezultate!”

Nikola Jovanović

„Zdravo svima! Ja sam Jovana i idem u četvrtu godinu Treće beogradske gimnazije. IELTS sertifikat mi je neophodan zbog konkurisanja na studije u inostranstvu. Oduševljena sam kursom i moram da kažem da imam najbolju profesorku na svetu, koja radi sve što je u njenoj moći kako bi nas spremila za predstojeće polaganje i doprinela ostvarenju naših želja i snova, a moj san jesu studije u Nemačkoj! Iako imam mnogo obaveza oko mature i prijemnog, pa su mi OBIMNI domaći zadaci prilično naporni, zaista uživam u radu i pripremama, i sigurna sam da sam na pravom mestu! LOVE EQUILIBRIO, LOVE TEACHER JELENA!!!”

Jovana Radenković

„Odlučio sam da krenem na IELTS pripremu nakon što sam čuo da Kanada u sklopu novog imigracionog plana u 2015. godini prima više od 250 hiljada doseljenika. Iskreno se nadam da ću biti jedan od njih i da ću tamo uspeti konačno da unovčim svoju diplomu. Pripremnim kursom u školi EQUILIBRIO sam prezadovoljan – lepo je znati da u našoj zemlji još uvek ima ljudi koji stručno, profesionalno i odgovorno rade svoj posao. Sama priprema jeste specifična, jeste zahtevna (to je reč koju pominjemo na svakom času), ali su rezultati, koje ćete i sami primetiti, iznenađujuće dobri već posle dva meseca priprema. Svima preporučujem centar EQUILIBRIO – definitivno lider u svom domenu!”

Ivan Petrović

„Za razliku od mojih kolega iz grupe, koji se mahom pripremaju za IELTS ispit radi odlaska u Australiju ili Kanadu, moj i izbor mog dečka je Novi Zeland. Nije nam bilo lako da odlučimo, ali životni standard, kvalitet života, kao i njihova potražnja za radnom snagom i, naravno, bezuspešno traganje za poslom u našoj zemlji već dve godine, bili su presudni u donošenju odluke. Sada kada je odluka doneta, ostaje nam da vredno radimo na pripremi za IELTS ispit, u čemu nam najveću podršku pruža profesorka Dina. Osim što je veoma stručna, profesionalna, ume da nas motiviše na pravi način i iz svih nas izvuče maksimum, svesna je da je za nas ovo životna prilika i trud koji ulaže se ne može meriti ni sa čim. Hvala na tome i na odličnim rezultatima koji su na pomolu! Svi u EQUILIBRIO! 🙂”

Milena Stamenković

„Najbolja drugarica i ja planiramo da konkurišemo za master studije na par evropskih univerziteta koji zahtevaju položen IELTS ispit (Academic), i to sa minimalnom ocenom 6.5. Na preporuku kolege sa fakulteta, koji je dugogodišnji polaznik centra EQUILIBRIO, upisale smo se na pripremni kurs i apsolutno nemamo ni jednu jedinu primedbu. Očekivale smo da je reč o ozbiljnoj pripremi, tako da nas to nije iznenadilo, a specifičnost samog testa zahteva zaista svakodnevni rad. Možda mi je najveća nepoznanica opisivanje grafikona, pisanje izveštaja i slično – Writing je zaista specifičan, ali ujedno je i najveći izazov. Sviđa mi se to što se profesoru u svakom trenutku, u slučaju pitanja ili nedoumica, možemo obratiti putem mejla i zaista očekivati brz odgovor. Na probnim testovima sam imala odlične rezultate, pa se istima nadam i na samom polaganju. Tople preporuke!!!”

Kristina Radosavljević

„Pre pripremnog kursa moj engleski nije bio na najsjajnijem nivou, tako da je ocena 6,5 za mene i dalje veoma ambiciozna, ali, verujem, dostižna. Ulažem veliki trud i rad, i u tome mi podrška profesorke Jelene baš znači. Dobijam ogromnu količinu dodatnog materijala za rad kod kuće, kako bih paralelno sa upoznavanjem forme testa, radila i na povećanju nivoa znanja. Svaka čast svima na ljubaznosti i profesionalnosti, a profesorki na posvećenosti i zalaganju! Samo napred i moj izbor će uvek biti EQUILIBRIO!”

Danijela Maksimović

„Nisam vešt na rečima – samo ću reći da je škola EQUILIBRIO ispunila moja očekivanja. Glavni razlog zbog koga sam se odlučio za ovu školu jeste preporuka starijeg brata i prolaznost polaznika u prošloj godini (98,1%). Vidno napredujem i nadam se da ću do polaganja biti potpuno spreman i ostvariti željeni rezultat.”

Dejan Pavlović

„Ja sam polaznik centra EQUILIBRIO od IV godine srednje škole, a sada pripremam polaganje IELTS ispita kako bih upisao master u inostranstvu, tačnije, u Holandiji, gde mi živi stariji brat. Očekivao sam da su pripreme dosta teže i napornije – ne znam da li nam profesor olakšava čitav proces, jer je trud koji ulaže izuzetan, ili mi je nivo znanja na dobrom nivou, ali časovi mi ne padaju teško, a uspeh ne izostaje. U svakom slučaju – nemam nikakvih zamerki, sve je u skladu sa očekivanjima.”

Branko Vidaković

„Supruga i ja planiramo da konkurišemo za iseljeničku vizu za Austaliju i zato moramo da položimo IELTS test. Za vašu školu sam davno čuo, ali se tek sad ukazala prilika da naše poverenje poklonimo baš vama i drago nam je zbog toga, jer svoj posao radite krajnje odgovorno. Preporučujem svima školu EQUILIBRIO, naročito profesorku Aleskandru!”

Uroš Mirosavljević

POLAGANJE ISPITA

Postoje dva tipa testa IELTS – Academic i General Training. Preporučujemo da se pre prijave za ispit raspitate u okviru institucije za koju se prijavljujete koji tip treba da polažete i koju prosečnu ocenu treba da postignete. IELTS Academic Module nivo treba da pokaže da li je kandidat spreman za studije na diplomskom ili postdiplomskom nivou, na engleskom jeziku, a upis studenata zavisi od rezultata ovog testa. IELTS General Training Module je nivo koji određuje da li kandidat poseduje osnovne veštine za snalaženje u širokom društvenom i obrazovnom kontekstu. General Training je namenjen kandidatima koji žele da, u sredini u kojoj je engleski, jezik zvanične komunikacije, završe srednju školu, rade, pohađaju kurseve koji nisu na nivou univerzitetskog obrazovanja, ili žive u Australiji, Kanadi i Novom Zelandu.

Testom se vrši provera četiri jezičke veštine: slušanja, čitanja, pisanja i govora.

Slušanje je deo testa koji traje oko 30 minuta. Sastoji se od 40 pitanja, snimljenih na cd koji kandidati slušaju samo jednom. U toku testa, kandidat ima vremena da pročita pitanja, odgovori na njih i proveri odgovor koji je uneo. Kandidati unose odgovore u Question Paper dok slušaju, a kada se snimak završi, imaju 10 minuta da prebace odgovore na Answer Sheet. Na snimcima se koriste različiti dijalekti engleskog jezika, što odražava internacionalnu upotrebu IELTS testa.

Čitanje je deo testa koji traje 60 minuta. Svi odgovori moraju biti preneti na Answer Sheet tokom trajanja testa. Nema dodatnog vremena za unošenje odgovora.

Pisanje je deo testa koji traje 60 minuta. Odgovori moraju biti preneti na Answer Sheet. Beleške nisu prihvatljive kao odgovori. Kandidati treba da znaju da će na ocenu negativno uticati ukoliko njihovi zadaci imaju manje reči od zahtevanog minimuma.

Govor je usmeni deo testa traje od 11-14 minuta, predstavlja konverzaciju sa ispitivačem i snima se. Polaganje testa je organizovano u dva dela – slušanje, čitanje i pisanje se održavaju istog dana, dok usmeni deo ispita može da bude organizovan ili istog dana ili u periodu do sedam dana pre ili posle testa.

Polaganje ispita u našoj zemlji organizuje Britanski savet.

https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/12/IELTS-4.png

REZULTATI ISPITA

Kandidati svoje rezultate mogu da podignu u centru u kojem su polagali ispit, 13 dana nakon polaganja. Važnost rezultata je dve godine. Bodovanje testa je označeno poenima od 0 do 9. Institucija (ambasada ili univerzitet) koja od kandidata traži polaganje testa iz engleskog jezika, određuje i broj poena koji kandidat treba da postigne. Svaki deo testa se posebno ocenjuje, a Overall Band Score je krajnja ocena i predstavlja prosek ocena sva četiri dela testa. Veliki broj sigurnosnih mera obezbeđuje autentičnost rezultata (Test Report Form), koji mogu da verifikuju Cambridge ESOL, Britanski savet i IDP Education Australia: IELTS Australia. Sve tri institucije, takođe, zadržavaju pravo da ponište bilo koji IELTS Test Report Form u slučaju pokušaja izmene rezultata ili zloupotrebe informacije koje sadrži.

Početak nastave je u oktobru 2022. godine. ONLINE Pripremni kurs za polaganje IELTS ispita traje 2,5 meseca, tempo rada je 1 x nedeljno po 150 minuta. Nastava se održava ONLINE, putem Skype-a, vikendom (subotom ili nedeljom), ali postoje termini i tokom nedelje (info kod savetnika za upis na 060 33 73 596).

Opšte informacije o ONLINE IELTS pripremnom kursu:

početak nastave – u oktobru 2022.
ukupni fond kursa – 32 školska časa
trajanje kursa – 2,5 meseca
tempo rada – 1 x nedeljno po 150 minuta
nastava se održava uglavnom vikendom (subotom ili nedeljom), ali postoje termini i tokom nedelje (o čemu se možete informisati kod savetnika za upis na telefon 060 33 73 596)
nastava se održava ONLINE, uživo u VIRTUELNOJ UČIONICI

EQUILIBRIO – Obrazovni sistem je spremio za vas specijalne akcijske cene tokom jeseni 2022.

Vrsta ispita: Predznanje na nivou: Nastavni fond: Trajanje kursa Redovna cena: Akcijska cena:
IELTS B1, B2, C1 32 šk. časova 2,5 meseca 249 € 199 €
Vrsta ispita: IELTS
Predznanje na nivou: B1, B2, C1
Nastavni fond: 32 šk. časova
Trajanje kursa 2,5 meseca
redovna cena: 249 €
Akcijska cena: 199 €

U cenu ONLINE IELTS pripremnog kursa je uključeno:

upis na pripremni kurs za IELTS ispit
polaganje ulaznog testa radi preciznog utvrđivanja prethodnog nivoa znanja*
pohađanje pripremnog kursa
redovne konsultacije sa profesorima-mentorima
polaganje kontrolnih ispita i ispita simulacije polaganja ispita (pismenih i usmenih)
mentorsko praćenje polaznika
personalizovani pristup svakom polazniku

* Pre početka nastave, za polaznike koji već imaju predznanje, organizuje se ulazno testiranje – pismeno i usmeno. Testiranje može da se održi u nekom od naših nastavnih centara ili online, u zavisnosti od želja i mogućnosti polaznika. Na osnovu rezultata ulaznog testa, utvrđuje se nivo znanja polaznika. Zakazuje se putem telefona ili lično u Sekretarijatu Centra. 

** Osnovni udžbenik sa primerima i modelima ispita nije uračunat u cenu

Prilikom prijave na IELTS pripremni kurs obavezna je izrada ulaznog testa na osnovu koga se utvrđuje postojeće predznanje.

Procenat uspešnosti naših polaznika pri polaganju  IELTS (International English Language Testing System) ispita: 100%

EQUILIBRIO METOD: BRZO, URAVNOTEŽENO, TRAJNO!

GRUPNA NASTAVA PO MERI SVAKOG POJEDINCA!

Iskoristite sve prednosti rada u grupi, uz individualni pristup u nastavi, usklađen sa Vašim potrebama:

✔  kroz razgovor i diskutovanje sa ostalim polaznicima, sve teme na času će postati realnije, bliže i stavljene u kontekst

✔ slušaćete druge polaznike, uočavati njihove greške i ispravljati iste u svom izlaganju, a one korisne izraze i nove konstrukcije koje čujete ćete i sami primenjivati, odmah i sad

✔ učestvovaćete u igricama, kvizovima i takmičenjima, kroz koje ćete vežbati i koristiti sve one reči, izraze i gramatička pravila koja učite tokom nastave

✔radićete u grupi, ali ćete imati mentorsku nastavu kroz pažljivo praćenje profesora koji Vam prilagođava aktivnosti i prati rad svakog pojedinca u grupi

Pročitajte najčešća pitanja polaznika pripremnih kurseva klikom OVDE.

Za prijavu dodatne informacije možete kontaktirati našeg savetnika za upis na 060 33 73 596 (10 – 17h).

Na ovaj kurs mozete se prijaviti i popunjavanjem online formulara:
https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/12/IELTS-5.png

Prijava:

    Popunjavanje formulara zaštićeno je SSL enkripcijom.

    *Klikom na dugme Pošalji, dajem saglasnost da me predstavnik EQUILIBRIO - Obrazovnog sistema može lično kontaktirati u vezi sa prijavom na ovaj kurs. (putem telefona ili i-mejla)

    U narednom video spotu, možete se upoznati sa načinom na koji se izvodi nastava: