Pripremni kurs za polaganje GOETHE ispita
 

PRIPREMA ZA POLAGANJE GOETHE ISPITA

https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/12/GOETHE-1.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/12/GOETHE-2.png

Goethe Zertifikati A1 i A2 su zvanični i međunarodno priznati sertifikati o znanju nemačkog jezika, koji odgovaraju prvom nivou na šestostepenoj skali jezičke kompetencije Zajedničkog evropskog referentnog jezičkog okvira, po kome nivo A podrazumeva elementarno vladanje jezikom.

Nastava Pripremnog kursa za polaganje GOETHE ispita se održava ONLINE, preko Skype-a, u ultra malim mentorskim grupama sa 3 – 6 polaznika. 

Sve što je potrebno za pohađanje ONLINE Pripremnog kursa za polaganje GOETHE ispita jeste računar (ili bilo koji smart uređaj) i pristup internetu!

Ukoliko želite ovaj pripremni kurs možete da pohađate i u vidu ONLINE INDIVIDUALNE nastave. Za više informacija kliknite OVDE.

Polaganjem ovih ispita dokazujete da imate osnovno znanje nemačkog jezika i možete da se sporazumevate na jednostavan način, te da se samim tim dobro snađete u komunikaciji o svakodnevnim temama (kao što su porodica, posao, obrazovanje, odmor) ako sagovornici govore sporo i razgovetno. Takođe, pokazujete da razumete i možete da koristite poznate i često korišćene izraze, jednostavne rečenice (informacije o sebi i porodici, o kupovini, poslu i bližoj okolini), da predstavite sebe i druge i postavite drugima lična pitanja, npr. gde stanuju, kakve ljude poznaju, gde rade i slično.

Ove ispite mogu polagati osobe starije od 16 godina. Polaganje Goethe ispita A1 i Goethe ispita A2 je za Vas, ukoliko želite:

 1. dokaz o poznavanju nemačkog jezika za vizu, radi pridruživanja bračnom drugu na nemačkom govornom području
 2. da konkurišete za posao u nekoj od zemalja nemačkog govornog područja (na primer au-pair posao)
 3. da dokažete svoj uspeh u učenju na nivou A1 i A2
 4. da posedujete zvanični, međunarodno priznati sertifikat

Gde god da ste učili nemački jezik – samostalno, putem interneta ili u nekoj drugoj školi, pripremni kursevi za Goethe sertifikat u EQUILIBRIO – Obrazovnom sistemu omogućavaju vam da obnovite stara znanja, steknete nova i uspešno se pripremite za polaganje ispita.

Mladi, ali iskusni diplomirani i master profesori stranih jezika.
Rad u malim grupama sa posebnom pažnjom na svakog polaznika.
Nastava na Pripremnim kursevima se održava vikendom.
Svaki od pripremnih kurseva sadrži i simulaciju polaganja ispita.

NASTAVNI PLAN

EQUILIBRIO – Obrazovni sistem u ponudi ima dve vrste ONLINE pripremnih kurseva za polaganje Goethe ispita A1 i A2:

 • pripremni kurs u trajanju od 6 nedelja (6 termina od 150 minuta)
 • pripremni kurs u trajanju od 10 nedelja (10 termina od 150 minuta)

Šestonedeljni pripremni kurs osmišljen je za polaznike koji su prethodno postigli kompletan nivo znanja A1 (A1.1 i A1.2) ili A2 (A2.1 i A2.2). Na ovim pripremnim časovima polaznici će obraditi teme koje su predviđene za pripremu Goethe ispita A1 ili A2, dobiti praktična uputstva u vezi sa testom, pripremiti se za usmeni i pismeni test, usavršavajući komunikativne veštine, kao i razumevanje pročitanog i slušanog teksta.

Desetonedeljni pripremni kurs namenjen je polaznicima koji su uspešno završili A1.1 ili A2.1 nivo nemačkog jezika. Ovaj kurs podrazumeva obrađivanje gramatičkih i leksičkih jedinica predviđenih za nivo A1 ili A2.

Polaznici oba kursa treba da imaju u vidu da pripremni kursevi podrazumevaju i samostalni rad, kao što je rad kod kuće u vidu domaćih zadataka i obnavljanje prethodno obrađenih lekcija, kako bi uspešnije pratili nastavu i lakše usvajali predviđeno gradivo.

https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/12/Pripremni-kursevi-header.png

Tokom pripreme za Goethe ispit, najviše mi je značilo što sam dobijao konkretne smernice i savete od profesorke o tome kako da dajem odgovore na pitanja na usmenom ispitu jer mi je pričanje na nemačkom ranije uvek bilo problem.

Dalibor Radulović

Kada sam krenula sa pripremom za Gete ispit, mislila sam da će biti baš teško, ali profesorka nam je mnogo pomogla da se oslobodimo da pričamo i da upotrebljavamo sve one reči koje smo učili, kako bismo na samom ispitu osvojili što bolji rezultat.

Dijana Vidić

Definitivno nisam zažalio što sam se upisao na ovaj kurs pripreme za Gete – profesorka je fenomenalna, pojasnila nam je sve zadatke koji nas očekuju i provežbali smo sve mnogo puta, tako da mislim da ćemo svi iz grupe sigurno položiti!

Goran Đurić

Na pripremnom kursu sam shvatio da Gete ispit izgleda drugačije nego što sam ja prethodno zamišljao, tako da mi je mnogo značilo što smo prošli kroz sve delove ispita i dobili savete od profesorke kako da ih što bolje uradimo.

Dušan Cvijanov

Nemački jezik mi je uvek bio težak pa sam očekivala da će i priprema za Gete biti jako zahtevna. Ona to i jeste u smislu da morate da učite i da vežbate i kod kuće, ali su časovi veoma korisni i konkretni pa vam je na kraju kursa potpuno jasno šta vas čeka na ispitu i nema neprijatnih iznenađenja.

Marija Nikolić

POLAGANJE ISPITA

GOETHE ispit je moguće polagati u Srbiji u Beogradu, Kikindi, Somboru, Čačku, Užicu, Kruševcu, Nišu i u Novom Pazaru.

Izgled ispita

Goethe ispiti A1 i A2 se sastoje iz sledećih delova:

 • pismeni deo (sa zadacima iz slušanja, čitanja i pisanja)
 • usmeni deo (sa tezama za podsećanje i tematskim karticama)

Pismeni deo ispita se po pravilu radi pre usmenog dela. On traje ukupno 65 – 70  minuta:

 • slušanje oko 25 minuta
 • čitanje 25 minuta
 • pisanje 20 minuta

Usmeni deo traje ukupno 15 minuta, sastoji se iz 3 dela koji traju po 5 minuta i izvodi se kao grupni ispit sa najviše 4 kandidata.

Početak nastave je u prvoj polovini oktobra 2021. godine. ONLINE Pripremni kurs za polaganje GOETHE ispita traju 6 nedelja, tempo rada je 1 x  nedeljno po 150 minuta. Nastava se održava ONLINE, putem Skype-a, uglavnom vikendom (subotom ili nedeljom), ali postoje termini i tokom nedelje (o čemu se možete informisati kod savetnika za upis na telefon 060 33 73 596).

Opšte informacije o ONLINE GOETHE pripremnom kursu:

početak nastave – prva polovina oktobra 2021.
ukupni fond kursa – 20 školskih časova
trajanje kursa – 6 nedelja
tempo rada – 1 x nedeljno po 150 minuta
nastava se održava uglavnom vikendom (subotom ili nedeljom), ali postoje termini i tokom nedelje (o čemu se možete informisati kod savetnika za upis na telefon 060 33 73 596)
nastava se održava ONLINE, putem Skype-a
Vrsta ispita: Predznanje na nivou: Nastavni fond: Trajanje kursa Cena:
GOETHE A1 A1.2 20 šk časova 6 nedelja 199 €
Vrsta ispita: Predznanje na nivou: Nastavni fond: Trajanje kursa Cena:
GOETHE A2 A2.2 20 šk časova 6 nedelja 199 €
Vrsta ispita: GOETHE A1
Predznanje na nivou: A1.2
Nastavni fond: 20 šk časova
Trajanje kursa 6 nedelja
Cena: 199 €
Vrsta ispita: GOETHE A2
Predznanje na nivou: A2.2


A2.1

Nastavni fond: 20 šk časova
Trajanje kursa 6 nedelja
Cena: 199 €

U cenu ONLINE GOETHE pripremnog kursa je uključeno:

upis na ONLINE pripremni kurs za GOETHE ispit
polaganje ulaznog testa radi preciznog utvrđivanja prethodnog nivoa znanja*
redovne konsultacije sa profesorima
pohađanje ONLINE pripremnog kursa
celokupan nastavni materijal
polaganje kontrolnih ispita i ispita simulacije polaganja ispita (pismenih i usmenih)
mentorsko praćenje polaznika
personalizovani pristup svakom polazniku

* Pre početka nastave, za polaznike koji već imaju predznanje, organizuje se ulazno testiranje – pismeno i usmeno. Testiranje može da se održi u nekom od naših nastavnih centara ili online, u zavisnosti od želja i mogućnosti polaznika. Na osnovu rezultata ulaznog testa, utvrđuje se nivo znanja polaznika. Zakazuje se putem telefona ili lično u Sekretarijatu Centra. 

Prilikom prijave na GOETHE pripremni kurs obavezna je izrada ulaznog testa na osnovu koga se utvrđuje postojeće predznanje.

EQUILIBRIO METOD: BRZO, URAVNOTEŽENO, TRAJNO!

GRUPNA NASTAVA PO MERI SVAKOG POJEDINCA!

Iskoristite sve prednosti rada u grupi, uz individualni pristup u nastavi, usklađen sa Vašim potrebama:

✔  kroz razgovor i diskutovanje sa ostalim polaznicima, sve teme na času će postati realnije, bliže i stavljene u kontekst

✔ slušaćete druge polaznike, uočavati njihove greške i ispravljati iste u svom izlaganju, a one korisne izraze i nove konstrukcije koje čujete ćete i sami primenjivati, odmah i sad

✔ učestvovaćete u igricama, kvizovima i takmičenjima, kroz koje ćete vežbati i koristiti sve one reči, izraze i gramatička pravila koja učite tokom nastave

✔radićete u grupi, ali ćete imati mentorsku nastavu kroz pažljivo praćenje profesora koji Vam prilagođava aktivnosti i prati rad svakog pojedinca u grupi

Pročitajte najčešća pitanja polaznika pripremnih kurseva klikom OVDE.

Za prijavu i dodatne informacije možete kontaktirati našeg savetnika za upis na 060 33 73 596 (10 – 17h).

Na ovaj kurs mozete se prijaviti i popunjavanjem online formulara:
https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/12/GOETHE-5.png

Prijava:

  Popunjavanje formulara zaštićeno je SSL enkripcijom.

  *Klikom na dugme Pošalji, dajem saglasnost da me predstavnik EQUILIBRIO - Obrazovnog sistema može lično kontaktirati u vezi sa prijavom na ovaj kurs. (putem telefona ili i-mejla)

  U narednom video spotu, možete se upoznati sa načinom na koji se izvodi nastava: