pripremni kurs za fce ispit
pripremni kursevi
Pripremni kurs za polaganje FCE ispita omogućava vam da spremite i položite ovaj ispit i na taj način dobijete potvrdu o svom nivou znanja koja se traži na većini univerziteta engleskog govornog područja, u svetskim kompanijama (pri prijavljivanju za posao i praksu) ili pri konkurisanju za neke od stipendija.

Cambridge English: First ili FCE (First Certificate in English) je viši srednji nivo Kembridž ispita iz engleskog jezika. Na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku B2. Posedovanje ovog sertifikata potvrđuje da kandidat poseduje dovoljno jezičkog znanja i razvijene sve četiri jezičke kompetencija tako da može samostalno da se snalazi u zemljama engleskog govornog područja i može precizno da razume i daje informacije na ovom jeziku. Ovaj sertifikat je prihvaćen kao dovoljna potvrda znanja za zaposlenje i određene studijske programe širom Evrope, Ujedinjenog Kraljevstva, ali i svuda u svetu. FCE ispit otvara vrata za dalje obrazovanje i profesionalno usavršavanje, kao i vrata ka višim nivoima Cambridge ESOL ispita – CAE i CPE.

Ovaj međunarodno priznati ispit polažu najčešće tinejdžeri i odrasli kandidati i to radi školovanja na engleskom jeziku, da bi osigurali bolju poslovnu poziciju ili iz ličnog interesovanja. Kandidat koji poseduje ovu diplomu obično ima od 500 do 600 sati obuke i posedovanje ove diplome potvrđuje da kandidat ima dovoljno jezičkog znanja da može samostalno da se snalazi u zemljama engleskog govornog područja i da može precizno da razume i daje informacije na ovom jeziku.

NASTAVNI PLAN I PROGRAM

Prilikom prijave za ovaj pripremni kurs obavezna je izrada ulaznog testa na osnovu koga se utvrđuje postojeće predznanje. Na kursu će se temeljno provežbavati sve one jezičke kompetencije koje se testiraju na samom FCE ispitu, a to su čitanje, slušanje, upotreba engleskog jezika, govor i pisanje. Udžbenik po kome će se vršiti priprema je specijalno namenjen pripremi za polaganje ovog ispita. Sem osnovnog udžbenika koristiće se i dodatni didaktički materijali za ponavljanje i utvrđivanje vokabulara i gramatike primerenih ovom nivou znanja, a u skladu sa potrebama polaznika kursa. Nastava se održava u malim, mentorskim grupama polaznika,  jednom nedeljno (vikendom, subotom ili nedeljom) u trajanju od 150 minuta.

POLAGANJE ISPITA

FCE (First Certificate in English) je međunarodno priznat ispit engleskog jezika koji je u našoj zemlji moguće polagati u Beogradu (British Council, Terazije 3), Novom Sadu, Nišu, Somboru, Subotici, Kragujevcu i Čačku. Ispit se održava nekoliko puta godišnje, a diploma koju stičete nakon položenog ispita je trajno validna i možete je iskoristiti prilikom prijave za stipendije, studije u inostranstvu, konkursa za posao i sl. u velikom broju zemalja i institucija.

Ispit se sastoji iz četiri dela:

Čitanje i upotreba engleskog jezika u trajanju od 75 minuta. Postavlja se 52 ispitna pitanja kroz zadatke koji proveravaju sposobnost kandidata da razume glavnu ideju, detalje, strukturu teksta ili da donosi zaključke na osnovu teksta, a takođe se proverava i poznavanje gramatike i vokabulara.

Pisanje u trajanju od 90 minuta. Ispit se sastoji iz jednog obaveznog zadatka i jednog zadatka koji može da se bira od četiri ponuđena. U ovom ispitu se proverava sposobnost kandidata da piše razne vrste tekstova – pisma, članke, izveštaje ili sastave koji po stilu odgovaraju svojoj nameni.

Razumevanje traje oko 40 – 45 minuta gde se kroz 30 ispitnih pitanja proverava razumevanje osnovne ideje, glavnih poruka – specifičnih i opštih kao i sposobnost da se donose zaključci na osnovu rečenog o situaciji koja nije eksplicitno naznačena.

Usmeni deo traje oko 15 minuta i to obično sa još jednim kandidatom gde se proverava sposobnost kandidata da razmenjuje lične stavove, činjenice i informacije.

Testovi stižu iz Kembridža zapečaćeni i nakon ispita se šalju komisiji nazad na analizu. Rezultati ispita stižu oko 6 nedelja nakon polaganja ispita. Prolazne ocene su A, B i C pri čemu je A najviša, a C najniža. Cena ispita je određena od strane Britanskog Saveta i plaća se u valuti koju oni naznače.

Opšte informacije o FCE pripremnom kursu u EQUILIBRIO – Obrazovnom sistemu:

✔ početak nastave – polovinom januara 2020.
✔ ukupni fond kursa – 50 školskih časova
✔ trajanje kursa – 4 meseca
✔ tempo rada – 1 x nedeljno po 150 minuta
✔ nastava se održava uglavnom vikendom (subotom ili nedeljom), ali postoje termini i tokom nedelje (o čemu se možete informisati kod savetnika za upis na telefon 011 33 74 075)
✔ nastava se održava u nastavnom centru Zeleni venac (Maršala Birjuzova 46)
✔ radi se u malim, mentorskim grupama polaznika, u proseku od 6 do 8 đaka u grupi

Vrsta ispita:Predznanje na nivou:Nastavni fond:Trajanje kursaCena:Akcijska
cena:
FCEB2.3 ili B2.450 šk. časova4 meseca299 €219 €
Vrsta ispita:FCE
Predznanje na nivou:B2.3 ili B2.4
Nastavni fond:50 šk. časova
Trajanje kursa4 meseca
Cena:299 €
Akcijska
cena:
219 €

U cenu FCE pripremnog kursa je uključeno:

✔ upis na pripremni kurs za FCE ispit
✔ polaganje ulaznog testa radi preciznog utvrđivanja prethodnog nivoa znanja*
✔ pohađanje pripremnog kursa
✔ redovne konsultacije sa profesorima
✔ osiguranje polaznika tokom trajanja pripremnog kursa
✔ celokupan prateći nastavni materijal (redovni i vanredni domaći zadaci, kontrolni i probni testovi…)
✔ osnovni udžbenik sa primerima i modelima ispita nije uračunat u cenu
✔ polaganje kontrolnih ispita i ispita simulacije polaganja ispita (pismenih i usmenih)

* Ulazno testiranje podrazumeva izradu pismenog testa koji obuhvata gramatičke i leksičke jedinice određenog jezika i radi se isključivo u prostorijama Obrazovnog sistema Equilibrio u trajanju od 60 min. Zakazuje se putem telefona ili lično u Sekretarijatu Centra. U Obrazovnom sistemu EQUILIBRIO ne postoji mogućnost online testiranja zbog nepreciznosti i nepouzdanosti ovakve vrste testa, jer ona ne bi omogućila formiranje grupa polaznika homogenih po nivou znanja.

Prilikom prijave na FCE pripremni kurs obavezna je izrada ulaznog testa na osnovu koga se utvrđuje postojeće predznanje.

Procenat uspešnosti naših polaznika pri polaganju FCE (First Certificate in English) ispita:97,5%

EQUILIBRIO METOD: BRZO, URAVNOTEŽENO, TRAJNO!

GRUPNA NASTAVA PO MERI SVAKOG POJEDINCA!

Iskoristite sve prednosti rada u grupi, uz individualni pristup u nastavi, usklađen sa Vašim potrebama:

✔  kroz razgovor i diskutovanje sa ostalim polaznicima, sve teme na času će postati realnije, bliže i stavljene u kontekst

✔ slušaćete druge polaznike, uočavati njihove greške i ispravljati iste u svom izlaganju, a one korisne izraze i nove konstrukcije koje čujete ćete i sami primenjivati, odmah i sad

✔ učestvovaćete u igricama, kvizovima i takmičenjima, kroz koje ćete vežbati i koristiti sve one reči, izraze i gramatička pravila koja učite tokom nastave

✔radićete u grupi, ali ćete imati mentorsku nastavu kroz pažljivo praćenje profesora koji Vam prilagođava aktivnosti i prati rad svakog pojedinca u grupi

 

Pogledajte utiske polaznika FCE kurseva klikom OVDE

Pročitajte najčešća pitanja polaznika pripremnih kurseva

Za prijave i dodatne informacije možete kontaktirati našeg savetnika za upis na 069 33 73 597 (10 – 17h), 011 33 74 075.

Na ovaj kurs mozete se prijaviti popunjavanjem online formulara klikom na PRIJAVA

Ako niste sigurni da li je ovo adekvatan Program/ kurs za Vas, možete nam postaviti  ONLINE PITANJE.