Pripremni kurs za polaganje FCE ispita
 

PRIPREMA ZA POLAGANJE FCE ISPITA

First Certificate in English
https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/12/03-Pripremni-kursevi-header.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/10/prijava-stipendije-za-studente-beograd.png

Pripremni kurs za polaganje FCE ispita omogućava vam da spremite i položite ovaj ispit i na taj način dobijete potvrdu o svom nivou znanja koja se traži na većini univerziteta engleskog govornog područja, u svetskim kompanijama (pri prijavljivanju za posao i praksu) ili pri konkurisanju za neke od stipendija.

Nastava se održava ONLINE, uživo u VIRTUELNOJ UČIONICI, u ultra malim mentorskim grupama sa 3 – 6 polaznika. 

Sve što je potrebno za pohađanje ONLINE Pripremnog kursa za polaganje FCE ispita jeste računar (ili bilo koji smart uređaj) i pristup internetu!

Ukoliko želite ovaj pripremni kurs možete da pohađate i u vidu ONLINE INDIVIDUALNE nastave. Za više informacija kliknite OVDE.

Cambridge English: First ili FCE (First Certificate in English) je viši srednji nivo Kembridž ispita iz engleskog jezika. Na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku B2.

Posedovanje ovog sertifikata potvrđuje da kandidat poseduje dovoljno jezičkog znanja i razvijene sve četiri jezičke kompetencije tako da može samostalno da se snalazi u zemljama engleskog govornog područja i može precizno da razume i daje informacije na ovom jeziku.

Ovaj sertifikat je prihvaćen kao dovoljna potvrda znanja za zaposlenje i određene studijske programe širom Evrope, Ujedinjenog Kraljevstva, ali i svuda u svetu. FCE ispit otvara vrata za dalje obrazovanje i profesionalno usavršavanje, kao i vrata ka višim nivoima Cambridge ESOL ispita – CAE i CPE.

Ovaj međunarodno priznati ispit polažu najčešće tinejdžeri i odrasli kandidati i to radi školovanja na engleskom jeziku, da bi osigurali bolju poslovnu poziciju ili iz ličnog interesovanja.

Mladi, ali iskusni diplomirani i master profesori stranih jezika.
Rad u malim grupama sa posebnom pažnjom na svakog polaznika.
Nastava na Pripremnim kursevima se održava vikendom.
Svaki od pripremnih kurseva sadrži i simulaciju polaganja ispita.

NASTAVNI PLAN

Prilikom prijave za ovaj ONLINE pripremni kurs obavezna je izrada ulaznog testa na osnovu koga se utvrđuje postojeće predznanje. Na kursu će se temeljno provežbavati sve one jezičke kompetencije koje se testiraju na samom FCE ispitu, a to su čitanje, slušanje, upotreba engleskog jezika, govor i pisanje.

Udžbenik po kome će se vršiti priprema je specijalno namenjen pripremi za polaganje ovog ispita. Sem osnovnog udžbenika koristiće se i dodatni didaktički materijali za ponavljanje i utvrđivanje vokabulara i gramatike primerenih ovom nivou znanja, a u skladu sa potrebama polaznika kursa.

Nastava se održava ONLINE, uživo u VIRTUELNOJ UČIONICI, u ultra malim mentorskim grupama sa 3 – 6 polaznika,   jednom nedeljno (vikendom, subotom ili nedeljom) u trajanju od 150 minuta.

https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/12/Pripremni-kursevi-header.png

Nakon dve godine učenja engleskog jezika u Centru EQUILIBRIO (B1 i B2 nivo), rešila sam da upišem pripremu za FCE, kako bih svoje znanje „dokumentovala“ međunarodno priznatom Kembridžovom diplomom. Znala sam da se priprema mnogo razlikuje od opštih kurseva, ali ipak nisam znala šta da očekujem. Sada, nakon tri meseca pripreme mogu reći da program jeste zahtevan, ali sam prezadovoljna i načinom rada i napretkom koji je uočljiv iz časa u čas. Verujem da ću na ispitu ostvariti željene rezultate. Sve pohvale za EQUILIBRIO!

Marija Janković

„Budući da planiram da nastavim svoje studije u inostranstvu, potreban mi je međunarodno priznat sertifikat, tačnije ili IELTS ili FCE. Po preporuci prijatelja odlučio sam se za Centar EQUILIBRIO, a potom sam od njihovog savetnika za upis dobio savet da to ipak bude FCE, kako je ova diploma doživotna, za razliku od IETLS-a, čiji sertifikat traje dve godine. Trenutno sam na drugom mesecu pripreme za polaganje FCE ispita i malo je reći da sam zadovoljan. Na časovima je super. Koliko god da je zahtevna materija, profesor se trudi da atmosferu učini koliko radnom, toliko i opuštenom, i da nam čitav proces pripreme olakša u što većoj meri. Najpozitivnije je to što u svakom trenutku imate povratnu informaciju od profesora koliko ste daleko tj. blizu željenih rezultata. Preporučujem svima i školu EQUILIBRIO i ovaj program!”

Igor Paspalj

„Upisan sam na kurs pripremne nastave za polaganje FCE ispita u Centru EQUILIBRIO. Zadovoljan sam pre svega zbog stručnosti i profesionalnosti profesorke, koja pripremu prilagodi svakome od nas ponaosob, u zavisnosti od toga kako su nam i u kojoj meri razvijene veštine. Sve u svemu, oduševljen sam i, mada treba još mnogo da se radi, verujem da sam na pravom putu i da ću položiti ispit!”

Nikola Stojkov

„Sve pohvale za Centar EQUILIBRIO – savremen način rada, uvek predusretljiva i odlično raspoložena profesorka koja uživa u svom poslu i profesionalizam koji sam po sebi garantuje kvalitet! Redovno dobijamo ogromnu količinu dodatnih materijala za rad kod kuće, jer je to neophodno zbog više nego zahtevnog ispita koji nas očekuje na kraju.”

Tijana Mandžuka

„Za centar EQUILIBRIO sam čula još davno, ali sam u startu imala predrasude da je svaka poznata i kvalitetna škola skupa i nepristupačna. Ipak, nakon brojnih poziva upućenih raznim školama u Beogradu i neprihvatljivih uslova (termini, trajanje kursa, itd), ipak sam rešila da se informišem i u EQUIILIBRIO-u – Ništa me ne košta da probam, zar ne?! U startu sam naišla na ljubaznost, promotivnu cenu, plaćanje na rate, i što je meni u tom trenutku bilo najbitnije, na vikend termine. Sada sam na drugom semestru pripreme. Kao nezaposlena majka, s vremena na vreme imam intervjue za posao i moram reći da svi poslodavci lepo reaguju na saznanje da se pripremam za međunarodno priznati ispit iz engleskog jezika. Što se same nastave tiče, prezadovoljna sam! Iz časa u čas napredujemo, profesor svakome ukazuje na slabosti i trudi se da izvuče maksimum od nas. Tople preporuke!”

Jovana Mijuš

„Upisana sam na kurs pripremne nastave za polaganje FCE ispita u Centru EQUILIBRIO. Zadovoljna sam pre svega zbog stručnosti i profesionalnosti profesorke, koja pripremu prilagodi svakome od nas ponaosob, u zavisnosti od toga kako su nam i u kojoj meri razvijene veštine. Sve u svemu, oduševljena sam i, mada treba još mnogo da se radi, verujem da sam na pravom putu i da ću položiti ispit!”

Tijana Stojkov

„Sve pohvale za Centar EQUILIBRIO – savremen način rada, uvek predusretljiva i odlično raspoložena profesorka koja uživa u svom poslu i profesionalizam koji sam po sebi garantuje kvalitet! Redovno dobijamo ogromnu količinu dodatnih materijala za rad kod kuće, jer je to neophodno zbog više nego zahtevnog ispita koji nas očekuje na kraju..”

Nenad Matović

„Sertifikat FCE mi je preko potreban za odlazak u inostranstvo. Nažalost, mnogo vremena sam izgubila misleći da mogu sama da se pripremnim za ovu vrstu ispita. Nakon ne tako slavnih napora, bez većeg napretka i vidljivih rezultata, drugarica mi je preporučila Centar EQUILIBRIO – moram da kažem da su moja očekivanja više nego opravdana! Koncept nastave je odličan, profesor ima ulogu mentora koji Vas vodi kroz čitav proces pripreme, a ogroman deo je na Vama samima – ipak ste Vi taj koji polaže ispit. Svaka čast za pristup u radu sa polaznicima!”

Vukica Smiljković

„Ja nemam konkretan cilj, osim da svoj CV obogatim međunarodno priznatom diplomom iz engleskog – jasno je da engleski jezik više nije strani jezik. Sam kurs, kao i način rada, na izuzetnom su nivou. Profesorka Marija podstiče svakoga od nas na maksimalan učinak. Predusretljiva je i od velikog značaja je to što iz nedelje u nedelju „meri“ naš napredak – u svakom trenutku znam „gde se nalazim“ kada su moj nivo znanja i spremnost za polaganje u pitanju.”

Milan Popić

„Polaznik sam Centra EQUILIBRIO od prve godine fakulteta, što će reći oko dve i po godine. Nakon kurseva italijanskog i opšteg engleskog „za svoju dušu“, pre 3 meseca sam krenula na pripremu za polaganje FCE ispita, pošto bih volela da 4. godinu studija završim u Italiji, naravno, na engleskom jeziku. Pripreme jesu zahtevne, insistira se na konstantnom radu, ali ništa lakše kada imate profesora koji to ume da radi – Aleksandra je uvek posvećena, pozitivna i profesionalna, a atmosfera na času motivišuća i podsticajna. Samo tako nastavite – kvalitet na 1. mestu!”

Anastasija Rajičić

POLAGANJE ISPITA

FCE (First Certificate in English) je međunarodno priznat ispit engleskog jezika koji je u našoj zemlji moguće polagati u Beogradu (British Council, Kalemegdan Business Center – Bulevar vojvode Bojovića 6-8), Novom Sadu, Nišu, Somboru, Subotici, Kragujevcu i Čačku. Ispit se održava nekoliko puta godišnje, a diploma koju stičete nakon položenog ispita je trajno validna i možete je iskoristiti prilikom prijave za stipendije, studije u inostranstvu, konkursa za posao i sl. u velikom broju zemalja i institucija.

Ispit se sastoji iz četiri dela:

Čitanje i upotreba engleskog jezika u trajanju od 75 minuta. Postavlja se 52 ispitna pitanja kroz zadatke koji proveravaju sposobnost kandidata da razume glavnu ideju, detalje, strukturu teksta ili da donosi zaključke na osnovu teksta, a takođe se proverava i poznavanje gramatike i vokabulara.

Pisanje u trajanju od 80 minuta. Ispit se sastoji iz jednog obaveznog zadatka i jednog zadatka koji može da se bira od četiri ponuđena. U ovom ispitu se proverava sposobnost kandidata da piše razne vrste tekstova – pisma, članke, izveštaje ili sastave koji po stilu odgovaraju svojoj nameni.

Razumevanje traje oko 40 – 45 minuta gde se kroz 30 ispitnih pitanja proverava razumevanje osnovne ideje, glavnih poruka – specifičnih i opštih kao i sposobnost da se donose zaključci na osnovu rečenog o situaciji koja nije eksplicitno naznačena.

Usmeni deo traje oko 14 minuta i to obično sa još jednim kandidatom gde se proverava sposobnost kandidata da razmenjuje lične stavove, činjenice i informacije.

Testovi stižu iz Kembridža zapečaćeni i nakon ispita se šalju komisiji nazad na analizu. Rezultati ispita stižu oko 6 nedelja nakon polaganja ispita. Prolazne ocene su A, B i C pri čemu je A najviša, a C najniža. Cena ispita je određena od strane Britanskog Saveta i plaća se u valuti koju oni naznače.

Početak nastave je u februaru 2022. godine. ONLINE Pripremni kurs za polaganje FCE ispita traje 4 meseca, tempo rada je 1 x  nedeljno po 150 minuta. Nastava se održava ONLINE, uživo putem Skype-a, vikendom (subotom ili nedeljom), ali postoje termini i tokom nedelje (info kod savetnika za upis na 060 33 73 596).

Opšte informacije o ONLINE FCE pripremnom kursu:

početak nastave – februar 2022.
ukupni fond kursa – 50 školskih časova
trajanje kursa – 4 meseca
tempo rada – 1 x nedeljno po 150 minuta
nastava se održava uglavnom vikendom (subotom ili nedeljom), ali postoje termini i tokom nedelje (o čemu se možete informisati kod savetnika za upis na telefon 060 33 73 596)
nastava se održava ONLINE, uživo u VIRTUELNOJ UČIONICI
Vrsta ispita: Predznanje na nivou: Nastavni fond: Trajanje kursa Redovna cena:
FCE B2 50 šk. časova 4 meseca 299 €
Vrsta ispita: FCE
Predznanje na nivou: B2
Nastavni fond: 50 šk. časova
Trajanje kursa 4 meseca
Redovna cena: 299 €

U cenu ONLINE FCE pripremnog kursa je uključeno:

upis na ONLINE pripremni kurs za FCE ispit
polaganje ulaznog testa radi preciznog utvrđivanja prethodnog nivoa znanja*
pohađanje ONLINE pripremnog kursa
redovne konsultacije sa profesorima-mentorima
polaganje kontrolnih ispita i ispita simulacije polaganja ispita (pismenih i usmenih)
mentorsko praćenje polaznika
personalizovani pristup svakom polazniku

* Pre početka nastave, za polaznike koji već imaju predznanje, organizuje se ulazno testiranje – pismeno i usmeno. Testiranje može da se održi u nekom od naših nastavnih centara ili online, u zavisnosti od želja i mogućnosti polaznika. Na osnovu rezultata ulaznog testa, utvrđuje se nivo znanja polaznika. Zakazuje se putem telefona ili lično u Sekretarijatu Centra. 

** Osnovni udžbenik sa primerima i modelima ispita nije uračunat u cenu

Prilikom prijave na FCE pripremni kurs obavezna je izrada ulaznog testa na osnovu koga se utvrđuje postojeće predznanje.

Procenat uspešnosti naših polaznika pri polaganju FCE (First Certificate in English) ispita: 100%

EQUILIBRIO METOD: BRZO, URAVNOTEŽENO, TRAJNO!

GRUPNA NASTAVA PO MERI SVAKOG POJEDINCA!

Iskoristite sve prednosti rada u grupi, uz individualni pristup u nastavi, usklađen sa Vašim potrebama:

✔  kroz razgovor i diskutovanje sa ostalim polaznicima, sve teme na času će postati realnije, bliže i stavljene u kontekst

✔ slušaćete druge polaznike, uočavati njihove greške i ispravljati iste u svom izlaganju, a one korisne izraze i nove konstrukcije koje čujete ćete i sami primenjivati, odmah i sad

✔ učestvovaćete u igricama, kvizovima i takmičenjima, kroz koje ćete vežbati i koristiti sve one reči, izraze i gramatička pravila koja učite tokom nastave

✔radićete u grupi, ali ćete imati mentorsku nastavu kroz pažljivo praćenje profesora koji Vam prilagođava aktivnosti i prati rad svakog pojedinca u grupi

Pročitajte najčešća pitanja polaznika pripremnih kurseva klikom OVDE.

Za prijavu i dodatne informacije možete kontaktirati našeg savetnika za upis na 060 33 73 596 (10 – 17h).

Na ovaj kurs mozete se prijaviti i popunjavanjem online formulara:
https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/12/Upis-u-toku-devojka.png

Prijava:

    Popunjavanje formulara zaštićeno je SSL enkripcijom.

    *Klikom na dugme Pošalji, dajem saglasnost da me predstavnik EQUILIBRIO - Obrazovnog sistema može lično kontaktirati u vezi sa prijavom na ovaj kurs. (putem telefona ili i-mejla)

    U narednom video spotu, možete se upoznati sa načinom na koji se izvodi nastava: