Pripremni kurs za cae ispit Beograd
pripremni kursevi
Pripremni kurs za polaganje CPE ispita omogućava vam da spremite i položite ovaj ispit i na taj način dobijete potvrdu o svom nivou znanja koja se traži na većini univerziteta engleskog govornog područja, u svetskim kompanijama (pri prijavljivanju za posao i praksu) ili pri konkurisanju za neke od stipendija.

Cambridge English: Proficiency ili CPE (Certificate of Proficiency in English) je najviši nivo Kembridž ispita engleskog jezika. Na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku C2. Na ovom nivou polaznici se približavaju standardnom engleskom jeziku, koji je blizak jeziku obrazovanog izvornog govornika. Namenjen je onima koji koriste engleski u profesionalne i akademske svrhe. CPE je sertifikat koji priznaju skoro svi univerziteti i koledži širom sveta, kao dokaz o nivou znanja potrebnom za pohađanje kurseva visokog obrazovanja ili postdiplomskih studija. Gotovo svi poslodavci u svetu takođe priznaju ovaj sertifikat, s obzirom na to da je reč o najvišem mogućem nivou poznavanja engleskog jezika.

Ovaj ispit je najviši u rangu za strance. Kandidat koji poseduje ovu diplomu je po jezičkoj kompetenciji blizu obrazovanom govorniku kome je engleski jezik maternji i u stanju je da koristi jezik na raznolike, kulturno prihvatljive načine. Kandidat koji poseduje ovu diplomu svoje napredovanje u jeziku više ne zasniva na proširivanju znanja iz gramatike već na tananom usvajanju razlika u stilu izražavanja. Svojim znanjem jezika je u stanju da prati štampu i druge medije kao i kulturne događaje kao što su pozorište, film i književnost. Diploma ovog ispita je priznata od većine britanskih univerziteta kao odgovarajući nivo znanja radi nastavka školovanja na engleskom jeziku. Širom sveta CPE diplomu priznaju u trgovini i industriji kao pokazatelj o veoma visokoj jezičkoj kompetenciji.

NASTAVNI PLAN I PROGRAM

Prilikom prijave za ovaj pripremni kurs obavezna je izrada ulaznog testa na osnovu koga se utvrdjuje postojeće predznanje. Na kursu će se temeljno provežbavati sve one jezičke kompetencije koje se testiraju na samom CPE ispitu, a to su čitanje, slušanje, upotreba engleskog jezika, govor i pisanje. Udžbenik po kome će se vršiti priprema je specijalno namenjen pripremi za polaganje ovog ispita. Sem osnovnog udžbenika koristiće se i dodatni didaktički materijali za ponavljanje i utvrđivanje vokabulara i gramatike primerenih ovom nivou znanja, a u skladu sa potrebama polaznika kursa. Nastava se održava u malim, mentorskim grupama polaznika,  jednom nedeljno (vikendom, subotom ili nedeljom) u trajanju od 150 minuta.

POLAGANJE ISPITA

CPE (Certificate of Proficiency in English) je međunarodno priznat ispit engleskog jezika koji je u našoj zemlji moguće polagati u Beogradu (British Council, Terazije 3), Novom Sadu, Nišu, Somboru, Subotici, Kragujevcu i Čačku. Ispit se održava nekoliko puta godišnje, a diploma koju stičete nakon položenog ispita je trajno validna i možete je iskoristiti prilikom prijave za stipendije, studije u inostranstvu, konkursa za posao i sl. u velikom broju zemalja i institucija.

Ispit se sastoji iz 4 dela i to:

Čitanje i upotreba engleskog jezika traje 90 minuta. Tekstovi variraju po dužini i proveravaju sposobnost kandidata da razume napisani tekst na raznim nivoima – reči, fraze, rečenice, paragrafe kao i tekst u celini. Takođe se testira poznavanje gramatike i vokabulara.

Pisanje Pisanje traje 90 minuta. Jedan zadatak je obavezan a drugi se bira od četiri ponuđena. Ovde se proverava sposobnost kandidata da piše specijalizovane tipove tekstova sa raznolikim funkcionalnim osnovama.

Razumevanje traje oko 40 minuta i od kandidata se očekuje da može da razume govorni jezik, da proširi informacije iz teksta i da razume stavove i mišljenja govornika.

Usmeni deo traje oko 16 minuta tokom kojih se procenjuje sposobnost kandidata da se služi govornim jezikom i da koristi lepezu funkcija u raznolikim zadacima. Testovi stižu iz Kembridža zapečaćeni i nakon ispita se šalju komisiji nazad na analizu. Rezultati ispita stižu oko 6 nedelja nakon polaganja ispita. Prolazne ocene su A, B i C pri čemu je A najviša, a C najniža. Cena ispita je određena od strane Britanskog Saveta i plaća se u valuti koju oni naznače.

Opšte informacije o CPE pripremnom kursu u EQUILIBRIO – Obrazovnom sistemu:

✔ početak nastave – polovinom januara 2020.
✔ ukupni fond kursa – 50 školskih časova
✔ trajanje kursa – 4 meseca
✔ tempo rada – 1 x nedeljno po 150 minuta
✔ nastava se održava uglavnom vikendom (subotom ili nedeljom), ali postoje termini i tokom nedelje (o čemu se možete informisati kod savetnika za upis na telefon 011 33 74 075)
✔ nastava se održava u nastavnom centru Zeleni venac (Maršala Birjuzova 46)
✔ radi se u malim, mentorskim grupama polaznika, u proseku od 6 do 8 đaka u grupi

Vrsta ispita:Predznanje na nivou:Nastavni fond:Trajanje kursaCena:Akcijska
cena:
CPEC1.3 ili C250 šk. časova4 meseca299 €219 €
Vrsta ispita:CPE
Predznanje na nivou:C1.3 ili C2
Nastavni fond:50 šk. časova
Trajanje kursa4 meseca
Cena:299 €
Akcijska
cena:
219 €

U cenu CPE pripremnog kursa je uključeno:

✔ upis na pripremni kurs za CPE ispit
✔ polaganje ulaznog testa radi preciznog utvrđivanja prethodnog nivoa znanja*
✔ pohađanje pripremnog kursa
✔ redovne konsultacije sa profesorima
✔ osiguranje polaznika tokom trajanja pripremnog kursa
✔ celokupan prateći nastavni materijal (redovni i vanredni domaći zadaci, kontrolni i probni testovi…)
✔ osnovni udžbenik sa primerima i modelima ispita nije uračunat u cenu
✔ polaganje kontrolnih ispita i ispita simulacije polaganja ispita (pismenih i usmenih)

* Ulazno testiranje podrazumeva izradu pismenog testa koji obuhvata gramatičke i leksičke jedinice određenog jezika i radi se isključivo u prostorijama Obrazovnog sistema Equilibrio u trajanju od 60 min. Zakazuje se putem telefona ili lično u Sekretarijatu Centra. U Obrazovnom sistemu EQUILIBRIO ne postoji mogućnost online testiranja zbog nepreciznosti i nepouzdanosti ovakve vrste testa, jer ona ne bi omogućila formiranje grupa polaznika homogenih po nivou znanja.

Prilikom prijave na CPE pripremni kurs obavezna je izrada ulaznog testa na osnovu koga se utvrđuje postojeće predznanje.

Procenat uspešnosti naših polaznika pri polaganju CPE (Certificate of Proficiency in English) ispita:98,4%

EQUILIBRIO METOD: BRZO, URAVNOTEŽENO, TRAJNO!

GRUPNA NASTAVA PO MERI SVAKOG POJEDINCA!

Iskoristite sve prednosti rada u grupi, uz individualni pristup u nastavi, usklađen sa Vašim potrebama:

✔  kroz razgovor i diskutovanje sa ostalim polaznicima, sve teme na času će postati realnije, bliže i stavljene u kontekst

✔ slušaćete druge polaznike, uočavati njihove greške i ispravljati iste u svom izlaganju, a one korisne izraze i nove konstrukcije koje čujete ćete i sami primenjivati, odmah i sad

✔ učestvovaćete u igricama, kvizovima i takmičenjima, kroz koje ćete vežbati i koristiti sve one reči, izraze i gramatička pravila koja učite tokom nastave

✔radićete u grupi, ali ćete imati mentorsku nastavu kroz pažljivo praćenje profesora koji Vam prilagođava aktivnosti i prati rad svakog pojedinca u grupi

Pogledajte utiske polaznika CPE kurseva klikom OVDE

Pročitajte najčešća pitanja polaznika pripremnih kurseva

Za prijave i dodatne informacije možete kontaktirati našeg savetnika za upis na 069 33 73 597 (10 – 17h), 011 33 74 075.

Na ovaj kurs mozete se prijaviti popunjavanjem online formulara klikom na PRIJAVA

Ako niste sigurni da li je ovo adekvatan Program/ kurs za Vas, možete nam postaviti  ONLINE PITANJE.