Pripremni kurs za polaganje CAE ispita Beograd
 

PRIPREMA ZA POLAGANJE CAE ISPITA

Cambridge English: Advanced
https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/12/CAE-1.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/12/CAE-2.png

Pripremni kurs za polaganje CAE ispita omogućava vam da spremite i položite ovaj ispit i na taj način dobijete potvrdu o svom nivou znanja koja se traži na većini univerziteta engleskog govornog područja, u svetskim kompanijama (pri prijavljivanju za posao i praksu) ili pri konkurisanju za neke od stipendija.

Nastava se održava ONLINE, uživo u VIRTUELNOJ UČIONICI, u ultra malim mentorskim grupama sa 3 – 6 polaznika. 

Sve što je potrebno za pohađanje ONLINE Pripremnog kursa za polaganje CAE ispita jeste računar (ili bilo koji smart uređaj) i pristup internetu!

Ukoliko želite ovaj pripremni kurs možete da pohađate i u vidu ONLINE INDIVIDUALNE nastave. Za više informacija kliknite OVDE.

CAE Cambridge English: Advanced ili CAE (Certificate in Advanced English) je prvi od dva najviša nivoa Kembridžovih ispita iz engleskog jezika. Na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku C1.

Ovaj sertifikat predstavlja dokaz da znanje engleskog jezika polaznika zadovoljava apsolutno sve standarde koji se očekuju od jednog profesionalaca u korporativnom i poslovnom okruženju ili od studenata u jednom akademskom okruženju, tj. na osnovnim i master univerzitetskim studijama.

Ovaj ispit namenjen je svim studentima koji žele da započnu ili nastave studije u inostranstvu, kao i poslovnim ljudima koji žele da imaju dokaz o izuzetno visokom stepenu vladanja jezičkim kompetencijama na engleskom jeziku, a kao podršku radnoj biografiji ili kao odgovor na zahtev sve većeg broja poslodavaca na tržištu koji od svojih zaposlenih zahtevaju polaganje upravo CAE ispita. CAE sertifikat priznat je od strane gotovo svih univerziteta i koledža u svetu, kao i najvećih svetskih kompanija, kao što su: MICROSOFT, COCA-COLA, SONY, BOSCH, DHL, NOKIA, SIEMENS, ADIDAS itd.

Od kandidata koji polažu ovaj međunarodno priznati ispit se očekuje da mogu da koriste jezičke strukture sa lakoćom i spontano, da su svesni veze između jezika i kulture u kojoj dati jezik postoji kao i relevantnog stila izražavanja u zavisnosti od vrste komunikacije, što znači da su u stanju da prilagode stil izražavanja raznolikim društvenim situacijama i da izraze svoje mišljenje i učestvuju u diskusijama na kulturno prihvatljiv način.

Oni mogu da koriste jezik na kreativan način, sa sposobnošću da odgovore adekvatno na nepredviđene, kao i predvidive situacije, i to koristeći duge i složene iskaze. Od kandidata se očekuje da su sposobni da se pridržavaju jedne pravopisne varijante (britanska ili američka varijanta), a ne da se prebacuju iz jedne na drugu. Oko 80% kandidata su mlađi od 25 godina i ovaj ispit polažu radi upisa na fakultet u zemljama engleskog govornog područja, radi posla ili iz drugih razloga.

Mladi, ali iskusni diplomirani i master profesori stranih jezika.
Rad u malim grupama sa posebnom pažnjom na svakog polaznika.
Nastava na Pripremnim kursevima se održava vikendom.
Svaki od pripremnih kurseva sadrži i simulaciju polaganja ispita.

NASTAVNI PLAN

Prilikom prijave za ovaj ONLINE pripremni kurs obavezna je izrada ulaznog testa na osnovu koga se utvrdjuje postojeće predznanje. Na kursu će se temeljno provežbavati sve one jezičke kompetencije koje se testiraju na samom CAE ispitu, a to su čitanje, slušanje, upotreba engleskog jezika, govor i pisanje.

Udžbenik po kome će se vršiti priprema je specijalno namenjen pripremi za polaganje ovog ispita. Sem osnovnog udžbenika koristiće se i dodatni didaktički materijali za ponavljanje i utvrđivanje vokabulara i gramatike primerenih ovom nivou znanja, a u skladu sa potrebama polaznika kursa.

Nastava se održava ONLINE, uživo u VIRTUELNOJ UČIONICI, u ultra malim mentorskim grupama sa 3 – 6 polaznika,  jednom nedeljno (vikendom, subotom ili nedeljom) u trajanju od 150 minuta.

https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/12/CAE-3.png

„Kvalitet pripremne nastave za polaganje CAE ispita je na maksimalnom mogućem nivou. U pitanju je ozbiljan rad, zahtevna priprema, ali, zahvaljujući profesorki, sve to u opuštenoj i podsticajnoj atmosferi. Osim toga, sama koncepcija kursa u vikend terminima mi izuzetno odgovara, jer tokom radne nedelje nisam u mogućnosti da pohađam nastavu zbog drugih obaveza. Posebno sam zadovoljan nivoom upućenosti i stručnosti profesorke o samom ispitu – u odličnim smo rukama, a kvalitet neminovno vodi do zadovoljavajućih rezultata.”

Miloš Novak

„Budući da sam nezaposlena i da je veoma teško doći do posla u mojoj struci, a da sa položenim CAE ispitom možete predavati engleski jezik u osnovnim školama, rešila sam da se oprobam i u tome. Drago mi je da pripreme vode vrhunski profesori, od kojih dosta mogu naučiti i o pedagogiji koja će mi, nadam se, biti potrebna za rad sa decom. Sama priprema je odlično koncipirana i detaljno nas upoznaje, kako sa formom, tako i sa sadržajem samog testa. Zahteva od nas da dosta radimo kod kuće, a ono što mi se posebno dopada to je ažurnost profesora i spremnost da nam u svakom trenutku odgovori na postavljeno pitanje i nedoumicu putem mejla. Jednom rečju, prezadovoljna sam i nemam nikakvih zamerki!”

Danijela Đokić

„Međunarodno priznat sertifikat mi je potreban zbog posla i odlaska u inostranstvo. Imao sam opciju da biram između IELTS-a i CAE ispita, ali sam se odlučio za ovaj jer je sertifikat trajnog karaktera. Za EQUILIBRIO sam čuo od kolege koji je tu godinama na kursu nemačkog. Na pripremi sam već 4 meseca i zadovoljan sam celokupnim programom, nemam apsolutno nikakvih primedbi.”

Boris Đukić

POLAGANJE ISPITA

CAE (Certificate in Advanced English) je međunarodno priznat ispit engleskog jezika koji je u našoj zemlji moguće polagati u Beogradu (British Council, Kalemegdan Business Center – Bulevar vojvode Bojovića 6-8), Novom Sadu, Nišu, Somboru, Subotici, Kragujevcu i Čačku. Ispit se održava nekoliko puta godišnje, a diploma koju stičete nakon položenog ispita je trajno validna i možete je iskoristiti prilikom prijave za stipendije, studije u inostranstvu, konkursa za posao i sl. u velikom broju zemalja i institucija.

Ispit se sastoji iz 4 dela:

Čitanje i upotreba engleskog jezika traje 90 minuta i od kandidata se očekuje da mogu da razumeju tekstove iz časopisa, novina, brošura itd. kao i da demonstriraju različite tehnike čitanja kao što su čitanje radi dobijanja najopštije informacije, čitanje radi pronalaženja posebne informacije, donošenje zaključaka na osnovu konteksta kao i sposobnost izbora odgovarajuće informacije radi obavljanja datog zadatka. Takođe se testira poznavanje gramatike i vokabulara engleskog jezika.

Pisanje traje 90 minuta i od kandidata se očekuje da napiše sastav, poštujući zadatu situaciju od toga kome se piše do razloga zbog čega se piše. Jedan zadatak je obavezan dok se drugi bira od četiri ponuđena.

Razumevanje traje oko 40 minuta i od kandidata se očekuje da razume tekst u celini, njegove detalje kao i stav govornika. Tekstovi su u formi najava, govora, radio izveštaja itd. Zadato je 30 pitanja koji variraju po tipu počev od višestrukog izbora do višestrukog spajanja ili dopunjavanja beleški ili rečenica.

Usmeni deo traje oko 15 minuta, obično u paru sa još jednim kandidatom. Kandidat treba da pokaže lepezu usmenih umeća, od ispoljavanja sopstvenog stava, do sposobnosti za pregovaranje na društveno prihvatljiv način.

Testovi stižu iz Kembridža zapečaćeni i nakon ispita se šalju komisiji nazad na analizu. Rezultati ispita stižu oko 6 nedelja nakon polaganja ispita. Prolazne ocene su A, B i C pri čemu je A najviša, a C najniža. Cena ispita je određena od strane Britanskog Saveta i plaća se u valuti koju oni naznače.

Početak nastave je u februaru 2023. godine. ONLINE Pripremni kurs za polaganje CAE ispita traje 4 meseca, tempo rada je 1 x  nedeljno po 150 minuta. Nastava se održava ONLINE, uživo putem Skype-a, vikendom (subotom ili nedeljom), ali postoje termini i tokom nedelje (info kod savetnika za upis na 060 33 73 596).

Opšte informacije o ONLINE CAE pripremnom kursu:

početak nastave – u februaru 2023. godine
ukupni fond kursa – 50 školskih časova
trajanje kursa – 4 meseca
tempo rada – 1 x nedeljno po 150 minuta
nastava se održava uglavnom vikendom (subotom ili nedeljom), ali postoje termini i tokom nedelje (o čemu se možete informisati kod savetnika za upis na telefon 060 33 73 596)
Vrsta ispita: Predznanje na nivou: Nastavni fond: Trajanje kursa Redovna cena:
CAE B2 50 šk. časova 4 meseca 299 €
Vrsta ispita: CAE
Predznanje na nivou: B2
Nastavni fond: 50 šk. časova
Trajanje kursa 4 meseca
Redovna cena: 299 €

U cenu ONLINE CAE pripremnog kursa je uključeno:

upis na ONLINE pripremni kurs za CAE ispit
polaganje ulaznog testa radi preciznog utvrđivanja prethodnog nivoa znanja*
pohađanje ONLINE pripremnog kursa
redovne konsultacije sa profesorima-mentorima
polaganje kontrolnih ispita i ispita simulacije polaganja ispita (pismenih i usmenih)
mentorsko praćenje polaznika
personalizovani pristup svakom polazniku

* Pre početka nastave, za polaznike koji već imaju predznanje, organizuje se ulazno testiranje – pismeno i usmeno. Testiranje može da se održi u nekom od naših nastavnih centara ili online, u zavisnosti od želja i mogućnosti polaznika. Na osnovu rezultata ulaznog testa, utvrđuje se nivo znanja polaznika. Zakazuje se putem telefona ili lično u Sekretarijatu Centra. 

** Osnovni udžbenik sa primerima i modelima ispita nije uračunat u cenu

Prilikom prijave na CAE pripremni kurs obavezna je izrada ulaznog testa na osnovu koga se utvrđuje postojeće predznanje.

Procenat uspešnosti naših polaznika pri polaganju CAE
(Certificate in Advanced English) ispita: 100%

EQUILIBRIO METOD: BRZO, URAVNOTEŽENO, TRAJNO!

GRUPNA NASTAVA PO MERI SVAKOG POJEDINCA!

Iskoristite sve prednosti rada u grupi, uz individualni pristup u nastavi, usklađen sa Vašim potrebama:

✔  kroz razgovor i diskutovanje sa ostalim polaznicima, sve teme na času će postati realnije, bliže i stavljene u kontekst

✔ slušaćete druge polaznike, uočavati njihove greške i ispravljati iste u svom izlaganju, a one korisne izraze i nove konstrukcije koje čujete ćete i sami primenjivati, odmah i sad

✔ učestvovaćete u igricama, kvizovima i takmičenjima, kroz koje ćete vežbati i koristiti sve one reči, izraze i gramatička pravila koja učite tokom nastave

✔radićete u grupi, ali ćete imati mentorsku nastavu kroz pažljivo praćenje profesora koji Vam prilagođava aktivnosti i prati rad svakog pojedinca u grupi

Pročitajte najčešća pitanja polaznika pripremnih kurseva klikom OVDE.

Za prijavu i dodatne informacije možete kontaktirati našeg savetnika za upis na 060 33 73 596 (10 – 17h).

Na ovaj kurs mozete se prijaviti i popunjavanjem online formulara:
https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/12/CAE-4.png

Prijava:

    Popunjavanje formulara zaštićeno je SSL enkripcijom.

    *Klikom na dugme Pošalji, dajem saglasnost da me predstavnik EQUILIBRIO - Obrazovnog sistema može lično kontaktirati u vezi sa prijavom na ovaj kurs. (putem telefona ili i-mejla)

    U narednom video spotu, možete se upoznati sa načinom na koji se izvodi nastava: