Najčešća pitanja - Pripremni kursevi za polaganje međunarodnih ispita
 

NAJČEŠĆA PITANJA
POLAZNIKA

https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/12/ilustracija-header-02.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

1. KADA POČINJU PRIPREMNI KURSEVI? MOGU LI DA SE UPIŠEM NAKON ŠTO JE POČEO SEMESTAR?
Redovni rokovi za upis na pripremne kurseve za polaganje međunarodno priznatih ispita su: septembar i decembar, a nastava počinje u oktobru (jesenji semestar) i januaru (zimski semestar).
*O naknadnom upisu na pripremne kurseve možete se informisati putem telefona ili i-mejla.

Upisni rokovi: Početak nastave: Pripremni kurs: Broj semestara:* Trajanje kursa:
septembar oktobar

TOEFL, IELTS


FCE, CAE, CPE


GOETHE

jedan  2,5 meseca
4 meseca
1,5 meseci
decembar januar TOEFL, IELTS


FCE, CAE, CPE


GOETHE

jedan 2,5 meseca
4 meseca
1,5 meseci

*Da biste upisali bilo jednosemestralnu ili dvosemestralnu pripremu kursa za polaganje određenog međunarodno priznatog ispita, potrebno je da Vaše znanje bude na određenom nivou. Za više informacija, kontaktirajte koordinatora pripremnih kurseva na broj telefona: 060 33 73 596 (10 – 17h).

1. KADA POČINJU PRIPREMI KURSEVI? MOGU LI DA SE UPIŠEM NAKON ŠTO JE POČEO SEMESTAR?
Redovni rokovi za upis na pripremne kurseve za polaganje međunarodno priznatih ispita su: septembar i decembar, a nastava počinje u oktobru (jesenji semestar), januaru (zimski semestar).
*O naknadnom upisu na pripremne kurseve možete se informisati putem telefona ili i-mejla.

Upisni
rokovi:
Početak
nastave:
Pripremni
kurs:
Broj
semestara:*
Trajanje
kursa:
septembar oktobar

TOEFL, IELTS


FCE, CAE, CPE


GOETHE

jedan  2,5 meseca
4 meseca
1,5  meseci
decembar januar TOEFL, IELTS


FCE, CAE, CPE


GOETHE

jedan 2,5 meseca
4 meseca
1,5 meseci

*Da biste upisali bilo jednosemestralnu ili dvosemestralnu pripremu kursa za polaganje određenog međunarodno priznatog ispita, potrebno je da Vaše znanje bude na određenom nivou. Za više informacija, kontaktirajte koordinatora pripremnih kurseva na broj telefona: 069 33 73 597 (10 – 17h).

2. KOJI MEĐUNARODNO PRIZNATI ISPIT JE NAJBOLJE POLAGATI? ŠTA BISTE MI VI, KAO CENTAR, PREPORUČILI?
Za koji ćete se ispit odlučiti zavisi prvenstveno od nivoa vašeg znanja, kao i motiva i cilja polaganja ispita (da li vam je diploma potrebna radi usavršavanja ili studija u inostranstvu, radi konkurisanja za iseljeničku vizu ili, na primer, kako biste obogatili svoj CV). Ukoliko biste voleli da se konsultujete sa našim savetnikom za upis, uvek možete putem telefona zakazati razgovor koji će vam pomoći da donesete pravu odluku.
3. KOJI ISPIT TREBA DA POLAŽEM KAKO BI MI DIPLOMA BILA ODGOVARAJUĆA ZA KONKURISANJE ZA POSAO ILI STIPENDIJU ZA MASTER/DOKTORSKE STUDIJE U INOSTRANSTVU?
Ne postoji univerzalni nivo prihvaćen od strane svih institucija, koji vam garantuje prolaznost na intervjuu za posao ili odobravanje stipendije. Svaki univerzitet i svaki poslodavac, u zavisnosti od delatnosti kojom se kompanija bavi i pozicije za koju biste da konkurišete, određuje koji nivo vam je potreban kako biste bili u mogućnosti da obavljate svoje svakodnevne poslovne obaveze.
4. DA LI SU UDŽBENICI UKLJUČENI U CENU KURSA?
Ne, udžbenici se kupuju posebno. Na samom upisu dobićete informaciju koji udžbenik vam je potreban, kao i gde biste mogli da ga kupite. Svi dodatni materijali koji se dobijaju iz časa u čas, kao podrška nastavnom planu i programu, uračunati su u cenu kursa.
5. DA LI JE OBAVEZNO PLAĆATI DO KRAJA SEMESTRA AKO SE ODUSTANE?
U slučaju da polaznik iz nekog razloga odustane od daljeg pohađanja kursa, nije u obavezi da plati narednu ratu, ali mu iznos koji je do tada uplaćen neće biti vraćen.
6. DA LI MOŽE DA SE PLAĆA NA RATE?
Da, Centar vam nudi mogućnost plaćanja na dve mesečne rate. Prva rata se plaća prilikom upisa, a druga rata se plaća mesec dana nakon uplate prve rate.
7. DA LI MOŽE DA SE PLAĆA PREKO RAČUNA?
Ovaj vid plaćanja čest je u slučajevima kada polazniku koji je upisan na neki od kurseva firma u kojoj je zaposlen plaća pohađanje nastave ili pak polaznik nije u mogućnosti da uplatu izvrši tokom radnog vremena sekretarijata Centra. Procedura je jednostavna i brza.
8. DA LI POSTOJI MOGUĆNOST PROMENE SMENA?
Ne postoji, s obzirom na to da se nastava na pripremnim kursevima održava ili vikendom u dnevnim terminima, ili radnim danima u večernjim terminima.
9. KO SU PREDAVAČI U VAŠEM CENTRU?
Svi naši predavači su diplomirani profesori jezika koji predaju.
10. DA LI TREBA DA RADIM KOD KUĆE?
Naravno. Pripremni kursevi su tako koncipirani da Vi od profesora na svakom času dobijate input, koji, da bi postao deo Vašeg spontanog izražavanja, zahteva izuzetnu posvećenost i rad kod kuće. Pripremni kursevi su specifične forme i samim tim zahtevaju ozbiljnu pripremu, kako u školi, tako i kod kuće.
11. KAKO IZGLEDA JEDAN PRIPREMNI KURS? DA LI JE SLIČAN OPŠTEM KURSU?
Pripremni kursevi nemaju dodirnih tačaka sa opštim kursevima. Dok na opštim kursevima radite na podizanju Vašeg trenutnog nivoa znanja, na pripremnim kursevima se ciljno spremate za polaganje određenog ispita. Samim tim je i nastava koncipirana tako da Vas ne uči samo jezičkim veštinama, već Vas priprema za specifičnu formu testa, sa kakvom se niste ranije susretali.
12. DA LI POSTOJI MOGUĆNOST INDIVIDUALNE NASTAVE?
Da. U ponudi Centra je, kada su u pitanju pripremni kursevi za polaganje međunarodno priznatih ispita, moguća i individualna nastava koja se organizuje i van redovnih rokova za grupnu nastavu, i to u terminima koji odgovaraju polazniku.
13. U KOJIM TERMINIMA SE ODRŽAVA NASTAVA?
Kada su u pitanju pripremni kursevi za polaganje međunarodno priznatih ispita, grupna nastava se održava uglavnom vikendom, u prepodnevnim i popodnevnim terminima, s tim što je moguće i održavanje nastave petkom u večernjim terminima.
14. DA LI IMATE KURSEVE SA INTENZIVNIM TEMPOM RADA?
Ne. Kada su pripremni kursevi u pitanju, tempo rada je jednom nedeljno po 150 minuta. Kako na časovima polaznici dobijaju mnogo materijala i zadataka koji zahtevaju rad kod kuće, nekoliko dana pauze između časova je neophodno da bi se ti zadaci uradili, a polaznici pripremili za naredni čas.
15. ŠTA SE DEŠAVA KADA NISAM U MOGUĆNOSTI DA PRISUSTVUJEM ČASU? KAKO MOGU DA NADOKNADIM GRADIVO?
Profesor će vam uvek biti na raspolaganju pre ili posle narednog časa, kao i putem mejla, kako bi vam odgovorio na sva pitanja, poslao vam dopunske i dodatne materijale sa časa koji ste propustili. U dogovoru sa Centrom, moguće je organizovati dopunski čas, koji se posebno plaća.

Za informacije o ONLINE FCE pripremnom kursu, kliknite na: FCE – ONLINE pripremni kurs
Za informacije o ONLINE CAE pripremnom kursu, kliknite na: CAE – ONLINE pripremni kurs
Za informacije o ONLINE CPE pripremnom kursu, kliknite na: CPE – ONLINE pripremni kurs
Za informacije o ONLINE TOEFL pripremnom kursu, kliknite na: TOEFL – ONLINE pripremni kurs
Za informacije o ONLINE IELTS pripremnom kursu, kliknite na: IELTS – ONLINE pripremni kurs
Za informacije o ONLINE GOETHE pripremnom kursu, kliknite na: GOETHE – ONLINE pripremni kurs

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image