medjunarodno-priznati-ispiti
Poznavanje stranih jezika je u današnje vreme postalo gotovo obavezno. Za sve one koji žele da napreduju u karijeri, nastave studije ili se zaposle u inostranstvu, znanje engleskog, nemačkog ili još nekog jezika nije samo velika prednost nego i neizbežna potreba.

Prilikom učenja stranog jezika, cilj svake osobe je da na kraju svoje znanje i dokumentuje odgovarajućom potvrdom tj. sertifikatom o nivou znanja određenog stranog jezika.

U zavisnosti od toga da li se jezik uči iz ljubavi, zbog potrebe na poslu ili želje za studiranjem i zaposlenjem u inostranstvu, postavlja se pitanje koji sertifikat je potrebno steći u tim različitim situacijama.

U ovom slučaju potrebno je napraviti razliku između sertifikata privatnih škola stranih jezika i međunarodno priznatih sertifikata stranih jezika.

Zvanične međunarodno priznate diplome su diplome važeće u inostranstvu. Stiču se polaganjem međunarodno priznatih ispita i mogu se koristiti kao potvrda nivoa znanja prilikom zaposlenja, emigriranja ili prijave na fakultet bilo gde u svetu, na svim kontinentima. Ove ispite sastavljaju timovi svetskih stručnjaka u okviru stranih univerziteta i drugih institucija vezanih za obrazovanje. Njihovo polaganje je moguće širom sveta, pa i u našoj zemlji, ali samo u okviru akreditovanih ustanova (npr. British Council, American Corner, International Academic Center itd).

Sertifikat stečen u školi stranih jezika po pravilu je priznat u okviru granica naše zemlje i ta zvanična potvrda o znanju može da posluži u različitim situacijama u kojima je potrebno pokazati nivo znanja stranog jezika (prilikom konkurisanja za posao, učestvovanja u raznim programima, obukama i kampovima itd).

Ovo se ne odnosi samo na Srbiju, jer su diplome škola u drugim inostranim zemljama takođe priznate samo u tim zemljama, dok se za potrebe odlaska u inostranstvo koriste međunarodno priznate diplome.

Da bi se pristupilo polaganju nekog od međunarodno priznatih ispita, potrebno je posedovanje određenog nivoa znanja jezika na skali od A1 do C2, u zavisnosti od ispita koji se polaže.

Ovo je samo jedan od razloga zašto je bitno pohađati kurseve u školi stranih jezika!

Pohađanje kurseva u školi stranih jezika doprinosi unapređenju trenutnog znanja stranih jezika i omogućava napredak i sticanje sertifikata, a takođe može da bude i odlična priprema za polaganje međunarodno priznatih ispita.

U Obrazovnom sistemu Equilibrio organizuju se pripremni kursevi za sticanje međunarodno priznatih diploma engleskog jezika: pripremni kursevi za Kembridžove ispite FCE, CAE, CPE, kao i pripremni kursevi za TOEFL i IELTS ispite.