Stipendije za studente - Engleski za početnike
 

Engleski za početnike

https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/10/engleski_za_pocetnike.jpg

Engleski jezik je danas toliko rasprostranjen u svetu da se postavlja pitanje, da li ga i dalje smatramo stranim jezikom. Ukoliko niste jedni od onih koji već odavno uče ovaj jezik, ne očajavajte! Pogledajte korisne savete koji će vam pomoći da proces učenja engleskog jezika učinite lakšim.

Odredite ciljeve

Postavite sebi pitanje, zašto želite da naučite engleski jezik? Da li želite da učite jezik jer idete na putovanje, želite da živite u inostranstvu ili jednostavno želite da upoznate kulturu zemalja gde je engleski jezik maternji. Nakon što definišete svoj cilj, lakše će vam biti da počnete sa učenjem pojmova iz oblasti koja vas najviše interesuje.

Gledajte filmove i serije na engleskom

Jedan on najlakših načina da usvojite fraze i izraze iz svakodnevnog života jeste gledanjem filmova i serija na ovom jeziku. Izbor je zaista velik, a sve što treba da uradite je da se fokusirate na prevod i obratite pažnju na reči koje čujete prvi put.

Slušajte muziku

Sigurno vam se do sada desilo da vam se reči neke pesme zadrže lako u mislima. Muzika vam može pomoći da lakše zapamtite reči i naučite nešto novo na zabavan način, a na vama je da odaberete omiljenog izvođača i pokušate da se skoncentrišete na značenje reči!

Ne zaustavljajte se na samo jednoj reči

Svaki put kada u rečniku ili online potražite značenje neke reči, potražite i njene sinonime, jer ćete na taj način steći dodatno znanje i početi da gradite svoj vokabular.

Razgovarajte sa izvornim govornicima

Da li će to biti prijatelj u inostranstvu, osoba koju ste sreli na putovanju ili stranac u našoj zemlji, nemojte bežati od razgovora na engleskom jeziku, jer samo tako ćete moći da vežbate i usavršavate stečena znanja.

Učite na svojim greškama

Kada razgovarate sa nekim ko bolje od vas govori engleski jezik, nemojte mu zameriti ukoliko vas ispravi u govoru. Dopustite mu da ispravi grešku koju napravite jer na taj način ćete biti sigurni da ćete sledeći put rečenicu sastaviti ispravno i učićete na svojim greškama.

Učinite engleski sastavnim delom vašeg života

Kakve god obaveze da imate, nemojte da dozvolite da prođe par dana a da niste provežbali ili pročitali nešto na engleskom jeziku. Za učenje jezika potreban je konstantan rad i zato se potrudite da učinite engleski sastavnim delom vašeg života.

Saznaj kako možeš da dobiješ stipendiju za učenjenje stranih jezika klikom OVDE.

Pročitaj još korisnih saveta o učenju stranih jezika i otkrij jezičke zanimljivosti klikom na KORISNE TEKSTOVE.