Stipendije za studente - 5 stavova uz koje 100% savladavate jezik preko noći
 

5 stavova uz koje 100% savladavate jezik preko noći

https://www.pripremnikursevi.com/wp-content/uploads/2019/10/5_stavova_uz_koje_cete_savladati_jezik_preko_noci.jpg

Ponekad je potrebno promeniti stavove i usuditi se da uradite nešto sasvim drugačije od onoga što ste navikli kako biste ostvarili neki cilj. Za učenje stranih jezika vrlo je izvesno da ćete morati da promenite određene stavove i zaboravite na uobičajene izgovore koji vas udaljavaju od cilja.

Evo nekoliko stavova koji će vam garantovati uspeh!

1. Tačno znam zašto to radim

Motivacija je veoma bitna. Da ne biste odustali na pola puta ili na samom početku, bitno je da motivišući cilj nikad ne izgubite iz vida, hrabro ustajete i gurate napred.

2. Vežbajmo zajedno

Nađite nekoga ko je ozbiljan u svojoj nameri da progovori na stranom jeziku i vežbajte sa njim. Zdrava konkurencija ume da bude veoma motivišuća, a i neosporno je da ćete provoditi zabavno i kvalitetno vreme sa tom osobom.

3. „Poludeo je ili kuću gradi“

Tako se obično kaže za onoga ko priča sam sa sobom. Međutim, kada je učenje jezika u pitanju, monolog je sasvim prihvatljiv, čak i poželjan. To je sasvim normalno, ne brinite, i samo napred, još jednom.

4. Ma podetinjio skroz naskroz

Ako nešto ne znaju, deca obično kažu da to još nisu učila u školi i spremna su da istog trenutka čuju i nauče. A odrasli? Odmah kažu da ne znaju oni to, i tu je i početak i kraj svega. Ne znam, i kraj. Kao da nema prilike da se propušteno nauči. Oni koje krase dečija radoznalost napredovaće brzinom svetlosti i uz to se ludo zabavljati. 

5. „Lupim i ostanem živ“

Kada govorite na svom maternjem jeziku vi ne pravite greške? Nikad? Ama baš nikad? E pa neće biti da je baš tako, zar ne? U čemu je onda problem ako napravite grešku tokom učenja stranog jezika?  Tim pre što je svaka greška veoma logična stvar. Jedino što je potrebno je vratiti se u procesu zaključivanja par koraka nazad i skrenuti „levo kod Alburkerkija“. Hvala grešci, sad znam kojim putem treba, a kojim ne.

Saznaj kako možeš da dobiješ stipendiju za učenjenje stranih jezika klikom OVDE.

Pročitaj još korisnih saveta o učenju stranih jezika i otkrij jezičke zanimljivosti klikom na KORISNE TEKSTOVE.